Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaş Ayrımcılığına Karşı Beyaz Saçlı Wendy’s Maskotu 

Yaş Ayrımcılığına Karşı Beyaz Saçlı Wendy’s Maskotu 

Wendy's Kanada, yaş ayrımcılığına maruz kalan gazeteci Lisa LaFlamme'e olan desteğini göstermek için maskotunun beyaz saçlı bir versiyonunu hazırladı.

Yaş ayrımcılığı, pek çok insanın hala farkındalık geliştiremediği bir ayrımcılık türü. Günlük yaşamın içinde kullanılan “bu yaştan sonra yakışır mı?”, “yaş yetmiş iş bitmiş”, “sen daha çocuksun, ne anlarsın” gibi söylemler ya da öğrencilere genç oldukları için ev verilmemesi gibi yaklaşımlar bu ayrımcılığı besliyor. Şimdiye dek dünya genelinde de bu konu pek gündeme gelmemişti. Kanada’nın ödüllü haber spikeri Lisa LaFlamme’in ülkenin en büyük medya kuruluşlarından biri olan CTV National News’ten kovulmasına kadar da bu şekilde devam etti. 58 yaşındaki gazeteci, Twitter’da aşağıdaki videoyu yayınladı ve işinin sona erdirilmesinde saçlarını boyamayı bırakmasının etkisi olduğunu dile getirdi. Bu video milyonlarca insan tarafından izlendi. Anlayacağınız artık yaş ayrımcılığı konusunda çok şey duyacağız. İlk ses çıkaranlardan biri Keep the Grey kampanyasıyla Dove oldu. Sonrasında Wendy’s, logosundaki maskotun saçlarını beyazlatarak gazeteciye desteğini gösterdi.

Yaş ayrımcılığına maruz kalan gazeteci Lisa LaFlamme’e Wendy’s’ten tam destek

Wendy’s bu yıl maskotunun saçıyla ve tarzıyla ilgili denemeler yapıyor. Onu kimi zaman emo saçıyla kimi zaman oyun karakteri gibi kimi zamanda MySpace avatarı gibi görmek mümkün. Lisa LaFlamme olayının üzerine beyaza bürünen saçları ise şu ana kadarki en dikkate değer denemelerinden biri oldu.

Yaş ayrımcılığı konusunda Wendy’s’in samimiyetine şüphe yok. Çünkü kurucusu Dave Thomas’ın kızı Melinda Lou “Wendy” Morse (kendisi kızıl saçlı maskotun ilham kaynağı), bu Eylül 61 yaşına basıyor. Logonun da 53 yaşında olduğu düşünülürse saçlarının beyazlaması gayet mantıklı.

Wendy’s Kanada, Lisa LaFlamme olayının olduğu haftayı takiben sosyal medya profil resimlerini bu beyaz saçlı versiyonuyla değiştirdi ve bir süre bu versiyonu kullandı. #LisaLaFlamme etiketini kullanarak protestolara da destek verdi. “Çünkü bir yıldız, saç renginden bağımsız olarak bir yıldızdır” tweetini hala profilinde en tepeye sabitlenmiş olarak görebilirsiniz.

Görsel: Twitter