Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küllerden Doğan Bir Hikaye

Küllerden Doğan Bir Hikaye

LOLA MullenLowe Madrid tarafından La Palma Adası'ndaki yanardağın küllerinden hazırlanan kampanya, bölgedeki muz üreticilerinin durumuna dikkat çekerken ada halkının umut ışığı oluyor.

İspanya’nın güneybatısındaki Kanarya Adaları’nda bulunan La Palma Adası’ndaki Cumbre Vieja Yanardağı geçtiğimiz Eylül ayında lav püskürtmeye başladı. 1971 yılından bu yana ilk kez faaliyete geçen yanardağdaki hareketlilik Aralık ayının ikinci haftası gibi duruldu. 85 günün sonunda sönen Vieja Yanardağı’ndaki bu hareketlilik en uzun süre aktif kalan yanardağ patlaması olarak kayıtlara geçti.

1300’den fazla hanenin yıkılığı ya da hasar gördüğü yüzlerce ailenin geçim kaynağını kaybettiği bölgede yıllık hasılanın yüzde 50’si muz üretiminden sağlanıyor. Yaklaşık 80 bin nüfusu bulunan adada yıllık ortalama 150 bin ton muz üretimi gerçekleştiriliyor.

Küllerinden doğmaya çalışan La Palma adası sakinleri

Adanın muz üreticilerinden Plátano de Canarias’ın LOLA MullenLowe iş birliğinde hayata geçirdiği yeni yıl kampanyası da adadaki durumu anlatmak ve La Palma Adası’nın yeniden inşası için gerekli desteğe vurgu yapmak için hayata geçiriliyor. La Palma Adası’nın ve halkının ön planda olduğu animasyonda tüm zorlukların üstesinden gelen ada halkının geleceğe umutla ve cesaretle baktığı mesajı veriliyor. Cumbre Vieja Yanardağı’daki küller kullanılarak hazırlanan film, adanın patlamanın ardından yeniden doğacağı bir geleceği temsil ediyor.

Lavların durulmasının ardından şu günlerde yaklaşık 500 muz üreticisi geçim kaynağı olan arazi lavlara gömüldü. 5 binden fazla muz yetiştiricinin mahsullerinin bulunduğu alanlarda ise gökyüzünü kaplayan küller büyük sıkıntı yaratıyor. Küllerimizden hep beraber yeniden doğacağız mesajı veren Plátano de Canarias’ın yöneticisi de La Palma’da muz yetiştiriciliğiyle uğraşan ailelerin desteğe ihtiyaç duyduğunun ve kampanyanın amacının farkındalığı artırmak olduğunun altını çiziyor.

Reklam filmine ve yapım hikayesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: ASPROCAN (Plátano de Canarias)
Ajans: LOLA Mullenlowe (Madrid)
İdari Yaratıcı Yönetmen: Tomás Ostiglia
Yaratıcılar: Elena Hernández, Rodrigo Domínguez, Ginés Gómez & Joaquín Cuadrado
Planlama Müdürü: Lucas Rodríguez
Müzik: Rosana
Prodükisiyon Şirketi: Canadá
Yönetmen: Manson
İdari Yapımcı: Victor Mata
Animasyon ve Post Prodüksiyon: Bliss
İdari Yaratıcı Yönetmen: Gerardo del Hierro
İllüstrasyon:Marc Torices, Berta Sastre

Görsel: YouTube