Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Küçük Oyun Konsolu

Dünyanın En Küçük Oyun Konsolu

Çalışır durumda olan minyatür oyun konsolu Thumby, başparmaktan bile daha küçük.

Nostaljiye karşı koyamayan oyun tutkunları, minyatür el konsollarına oldukça ilgi gösteriyor. Örneğin “dünyanın en küçük katlanabilir el konsolu” olarak tanıtılan Funkey S, Kickstarter’da yalnızca 3 saat içinde fonlanarak büyük bir talep görmüştü. Bu anahtarlık boyutundaki konsol, avucunuza sığacak kadar küçüktü. Şimdi ise bir parmaktan bile küçük sayılabilecek boyutuyla Thumby, dünyanın en küçük oyun konsolu olarak adından söz ettiriyor.

Anahtarlığa takılabilen el konsolu “Thumby”

Tiny Circuits trafından yaratılan Thumby, 0.7×1 inç (1,77x 2,54 cm) boyutlarında. Ağırlığı ise yalnızca 4,8 gram. 72×40 Monokrom OLED ekran ve 2MB yerleşik depolama alanı ile donatılmış. Thumby, önceden yüklenmiş 5 oyunla birlikte müşteriye teslim ediliyor. Kullanıcının bir MicroUSB kablosu kullanarak daha fazla oyun eklemesine olanak tanıyor.

Thumby Haziran ayında Kickstarter’da fonlanmış ve yalnızca 2 saat içinde hedeflediği desteği toplamış.

Bu kadar küçük bir cihazla gerçekten oyun oynanabilmesi oldukça şaşırtıcı. Raspberry Pi Pico RP2040 tarafından çalıştırılan mini minnacık 72X40 siyah beyaz OLED ekranla donatılmış. Üzerinde, bu mikrodenetleyiciden girdi kabul eden 4 yönlü bir D-Pad ve 2 tane de eylem düğmesi bulunuyor. 2 MB’lık bir depolama alanına sahip olan konsol, 2 saat aralıksız oyun oynamayı sağlayan 40 mAh pil ile çalışıyor.

Dünyanın En Küçük Oyun Konsolu

Kullanıcı istediği gibi programlayabiliyor

Konsol 4 farklı renk seçeneğiyle (şeffaf bir versiyon değil dahil) piyasaya sürülmüş. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi MicroUSB kablosu bile konsolun yanında kocaman kalıyor. MicroUSB bağlantı noktası ayrıca çok oyunculu oyunlar için iki konsolu birbirine bağlamanıza da olanak tanıyor. Thumby geniş bir hayran topluluğu edinmiş ve konsolu satın alan kullanıcı bu topluluk tarafından oluşturulan çeşitli oyunları indirebiliyor. Hatta şirketin tarayıcı tabanlı kod düzenleyicisini kullanarak kendi oyunlarını kodlayabiliyor.

Bu arada Tiny Circuits, Kickstarter’da “TinyTV Mini” isiml yeni bir ürün için kampanya başlatıyor. Bunu da eklemesem olmazdı:

Görsel: Kickstarter