Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşlevsel Minyatür Televizyonlar

İşlevsel Minyatür Televizyonlar

Tiny Circuits'in TinyTV 2 ve TinyTV Mini adlı çalışır durumdaki minyatür televizyonları, teknoloji ve minyatür ev meraklılarının ilgi odağı oldu.

Başparmaktan bile daha küçük olan çalışır durumdaki minyatür oyun konsolu Thumby’nin yaratıcısı TinyCircuits, bu ürünü dünyanın en küçük oyun konsolu olarak tanıtarak ses getirmişti. Açık kaynaklı minyatür elektronik ve oyuncak üreticisi, şu sıralar TinyTV 2 ve TinyTV Mini adlı çalışır durumdaki minyatür televizyonlarıyla adından söz ettiriyor. 

Minyatür televizyonlar, Kickstarter’da yalnızca 20 dakika içinde fonlanmış ve kampanyanın bitmesine 14 gün kala hedeflediği fonun çoktan 10 katını toplamış durumda. Zaten bu minik televizyonlara baktığınızda bu başarının nedenini damarlarınızda hissedebiliyorsunuz. İnsanı çocukluk yıllarına götürebilen masalsı nesneler.

TinyTV, şirketin 3 yıl önceki mini televizyon projesinin daha gelişmiş bir versiyonu olarak; daha fazla ekran çözünürlüğü, döner düğmeler, uzaktan kumanda, USB-C ve önceden yüklenmiş filmler içeriyor. Ayrıca ilk versiyon, kendin yap kiti olarak teslim edilen bu yüzden de daha çok maker’ların ilgisini çeken bir üründü.

TinyTV

TinyTV Mini, neredeyse bir üzüm tanesi kadar

TinyCircuits, önceki versiyonda olduğu gibi TinyTV 2 de kullanıcıya kendi videolarını TV’ye yükleme imkanı tanıyor. Yeni Tiny TV’lere bunun için bir USB bağlantı noktası eklenmiş. Yeni TinyTV’ler, eski DIY verisyonla karşılaştırıldığında daha parlak bir ekrana sahip. İki döner düğme, kullanıcının kanalları ve ses seviyesini kontrol etmesini sağlıyor. Kullanıcılar TV’ye yüklemek istedikleri filmlerin boyutu konusunda endişeliyse şirket, dahili 8GB microSD’nin 10 saate kadar video ihtiyaçlarını karşılayabileceğini umuyor.

TinyTV

TinyTV Mini, neredeyse bir üzüm tanesi kadar küçük. HD hareketli görüntüleri yansıtan parlak OLED ekranıyla güçlü bir performans sergiliyor. Kanal ve ses düğmelerinin üst kısma taşınmış olmasının dışında Tiny TV2 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip.

Şirket kullanıcılara, kullanımı kolay bir video dönüştürücü de sunuyor. Kendi videolarını yüklemek isteyen kullanıcılar, bu dönüştürücüyle farklı işletim sistemlerinde kullanılan standart video türlerini TinyTV’lerde oynatılabilecek dosyalara dönüştürebilecek, Dönüşüme eğlence katmak için kullanıcılar, şirketin programını kullanarak statik ve video döngüsü gibi efektleri de özelleştirebilecek.

 

Görsel: Kickstarter