Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalışır Durumdaki Minyatür 3B Yazıcı

Çalışır Durumdaki Minyatür 3B Yazıcı

Teknik deney videolarıyla tanınan YouTube kanalı My N Mi, dünyanın çalışır durumdaki en küçük ve en hafif 3B yazıcısını yaptı.

Çalışan minyatür cihazların ve sistemlerin, büyük boyutlular kadar ilgi gördüğü bir zamanda yaşıyoruz. Dünyanın en küçük oyun konsolu, minyatür serigrafi düzeneği ve şu inanılmaz minyatür televizyonlar bunun en güzel örnekleriydi. Şimdi de gerçekten 3B baskı yapabilen bir minyatür yazıcı var karşımızda.

Parmak kadar bir 3B yazıcı

Bu minyatür yazıcı, yukarıda da bahsettiğim gibi YouTube kanalı My N Mi tarafından yaratılmış. My N Mi dünyanın en küçük ve en hafif 3B yazıcısını yaptığını iddia ediyor. Biraz Google’ladığınıza bu iddianın doğruluğundan emin olabiliyorsunuz. Daha önce dünyanın en küçük 3B yazıcısı olarak tanıtılan iBox, Original Prusa MINI+ ya da Lite3DP S1 gibi ürünlerin de küçük olduğunu ancak bunların hiçbirinin My N Mi’ninki gibi minyatür yazıcılar olmadığını görüyorsunuz.

Yazıcının boyutu 18 x 31 x 41mm. Kabaca anlatmak gerekirse, sadece bir kibrit çöpü kadar uzun ve bir SD kart adaptörü kadar geniş. Ağırlığı ise sadece 17 g.Yazıcının, boyutunun bir sonucu olarak dezavantajları da var elbette. Örneğin maksimum yapı hacmi sadece 11 x 11 x 17 mm.

My N Mi, kibrit çöpünün ucu kadar tekneler de basmış:

Yazıcının işlevsel açıdan bir sorunu olmaması gerçekten başarı. İyi gizlenmiş bir LED, bir tankta depolanan reçineyi kürlerken, bir motor yapı plakasını hareket ettiriyor. Videoda görebileceğiniz üzere, My N Mi, küçük çok ayrıntılı bir robot figürü basmış. Ayrıntıları görebilmek için ilk videodaki 10:37’de robotu yakınlaştırdığı ana atlayabilirsiniz. Tabii her şeye rağmen pratikte böyle bir makineyle çok fazla baskı yapmak mümkün değil.

Görsel: YouTube