Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Bina Yazıcıları için Satış Dönemi Başlıyor

3B Bina Yazıcıları için Satış Dönemi Başlıyor

BetAbram üç farklı büyüklükte üreteceği üç boyutlu bina yazıcılarını satışa çıkaracağını duyurdu.

Üç boyutlu baskı ve üretim tekniklerinin gelişiminde neler olup bittiğini adım adım izlemeye devam ederken en son Çin’de 24 saat içinde on ev inşa eden 3b yazıcıda kalmıştık. Henüz bu tür bina yazıcılarının piyasaya ürün olarak sürüleceğini pek konuşulmuyordu, ta ki Slovenya’dan BetAbram adlı firma planlarını açıklayana kadar.

BetAbram Temmuz veya Ağustos itibariyle yıl içinde üç farklı büyüklükte 3b bina yazıcısını piyasaya çıkaracağını duyurdu. İlkini söz konusu aylarda BetAbram P3 adıyla çıkaracak firma yazıcıyı yaklaşık 12 bin Euro’ya satmayı planlanıyor. Bahsettiğimiz yazıcı diğer ikisinin en ufağı olacak.

Eylül ayında ise daha büyükleri olan “BetAbram P1” yaklaşık 32 bin Euro’dan, “BetAbram P2” yine yaklaşık 20 bin Euro’dan satışa çıkacak. Özellikle, bugünlerde yazılımı üzerinde çalışılmaya devam eden, P1 ve P2 serileri ciddi boyutlarda gerçek bir ev inşasına olanak tanıyacak. İlk çıkacak olan P3 serisi 12 metrekarelik ev inşası kapasitesine sahip. Eylül’de çıkması planlanan P2 serisi 72 metrekarelik ve en büyüğü olacak P1 serisi de 144 metrekarelik ev inşa edebilecek. 

Yazıcının Slovenya dışında tüm dünyada da ev inşasında kural değiştirici bir potansiyeli olabileceği düşünülüyor. Özellikle üçüncü dünya ülkelerinde geniş alanlara yapılan pek çok küçük ev inşaatlarında kullanılmasıyla buralardaki yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunabileceği yorumu da yapılmış. 

kaynak ve haber görseli: 3dprint.com