Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
24 Saatte 10 Ev İnşa Edebilen 3B Yazıcı

24 Saatte 10 Ev İnşa Edebilen 3B Yazıcı

Dekorasyon ve tasarım mühendisliği şirketi WinSun, Şangay'da müthiş bir üç boyutlu yazıcı kullanarak 24 saat içinde 10 ev inşa etti.

Önceden 20 saatte gerçek bir ev basabilen üç boyutlu yazıcıdan bahsetmiştik. Konu üzerine izlediğimiz gelişmeler gittikçe daha da heyecan verici hale geliyor. 

Son olarak, Çinli şirket WinSun kocaman bir 3B yazıcı kullanarak Şangay’da son derece hızlı bir şekilde 24 saate 10 tane ev inşası sığdırdı. Yaklaşık olarak uzunluğu 32 metre, genişliği 10 metre ve yüksekliği 6,4 metre olan bu yazıcı için ortalama bir yazıcı demek doğru olmayabilir.

Diğer türlerine göre de bu kocaman yazıcı çimento yerine ev yapımına daha uygun olarak belirtilen plastik kullanıyor. Evlerle ilgili en can alıcı kısım ise son derece ucuza ve tamamen yapı ve diğer sanayi atıklarından yapılmaları.

Ortaya çıkan evler ise yaklaşık 60,4 metrekare ve yapımı sadece 4.800 dolar tutuyor. Bu nedenle de Çin’de ev inşası meselesine büyük bir çözüm niteliğinde.

En başta verdiğimiz gibi daha önceden üç boyutlu yazıcıyla ev inşa örneklerini görmüştük; ancak bu seferki kesinlikle en hızlı, en ekonomik ve en çevre dostu örneği olarak görülüyor.

Evlerin yapım sürecinden birkaç fotoğraf aşağıda yer alıyor. 

Görseller: http://www.ryot.org/3d-printer-home-shanghait/6414…