Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yelp’te Arama Yaparken Yeni Söz Sahipleri: Suratikonları

Yelp’te Arama Yaparken Yeni Söz Sahipleri: Suratikonları

Yelp'in mobil uygulaması üzerinden artık sadece aradığınızla ilgili suratikonunu ("emoticon") kullanarak arama yapabilirsiniz.

İşletmeler hakkında değerlendirmeler içeren ve çevrim içi şehir rehberi niteliğinde olan Yelp, mobil uygulamasının arama özelliğine kullanıcı dostubir özellik getirdi. 

Yelp kullanıcıları, sitede aratmak istediği konuyu uzun uzun yazmak yerine sadece konuyla ilgili suratikonunu kullanarak arama yapabilecek. En basit örnek olarak, site üzerinden çiçekçi ararken sadece çiçek ikonunu kullanmanız yeterli olacak. 

Tek karakterle iletişim süreçlerini hızlandıran bu ikonlar çıktığından beri kullanıcılar arasında yepyeni anlatım biçimleri yaratmış hatta bazı yaratıcı işlerde de bu özelliğiyle kullanılmıştı. Son örneklerinden biri Katy Perry’nin Roar adlı parçasının şarkı sözü videosuydu. Şarkı sözleri bir mesajlaşma kurgusu üzerinden görülürken çoğu zaman da bu ikonlar kullanılıyordu. 

Mobil uygulaması üzerinden ikonların sıklıkla kullanıldığı Twitter ise yakın zamanda internet sitesi üzerinden de ikonlara kapılarını açmıştı.

Slate’in yazarlarından Alison Griswold, Yelp’in yeni özelliğini farklı farklı ikonları kullanarak denemiş. Yorumlarını buradan okuyabilirsiniz. 

Kaynak: http://thenextweb.com/apps/2014/04/04/can-now-sear…