Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kayıp Evcil Hayvanlar İçin Kimlik Sistemi: Petkod

Kayıp Evcil Hayvanlar İçin Kimlik Sistemi: Petkod

Petkod, QR kod ve internet teknolojisiyle kayıp evcil hayvanların bulunmasını sağlayan bir sistem.

Evcil hayvan kaybetmek çok büyük bir sorun. Başına gelmeyenin kolay tahmin edemeyeceği büyük bir travmaya neden olabiliyor. Biliyorum, çünkü kedimiz Fincan bizden ayrı olarak konuk olduğu sevgili dostumuz Mehmet’in evinden kaçıp da günlerce bulunamadığında hissettiklerim çok kolay tanımlanabilir şeyler değildi.

Yeni bir girişim olan Petkod, bu sorunun hiç değilse bir kısmını çözebilecek bir sistem geliştirmiş. Hayvan dostunuza takacağınız bir QR kodlu tasma ve o tasmadaki kodla ulaşılacak sayfadaki bilgileri doldurmak olarak özetlenebilecek sistemde mobil cihazın kodu okumasıyla telefondan kayıp hayvanın sahibine kısa bir sürede ulaşılabiliyor. Daha önemlisi, biri kodu taradığı anda hayvanın sahibine SMS ve eposta ile evcil hayvanının başka biri tarafından bulunduğu haberi, konum bilgisi de eklenerek anında iletiliyor.

Ürünü 50 liraya (49,99 TL) satın alıp internet sitesi üzerinden aktive etmek gerekiyor. Tabii aktivasyon sonrasında telefon da dahil bilgileri de girmek gerekli. Bu bilgileri sürekli görünür kılmak zorunda değilsiniz, hayvan dostunuz kaybolduğunda açık duruma getirme özelliği de var. Farklı renklerde tasma alternatifleri de düşünülmüş.

Benim hikayemde Fincan mahalleye asılan kayıp ilanlarıyla bulundu. Biraz vahşi bir kedi olduğu için Petkod tasması olsa da kimseye okutmazdı muhtemelen ama daha mülayim evcil dostları olanlar projeye mutlaka bir göz atsın derim.

www.petkod.com