Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Numara ve Şarkıdan Fazlası: 1-800-273-8255

Bir Numara ve Şarkıdan Fazlası: 1-800-273-8255

Rapçi Logic'in intihar vakalarına dikkat çekmek için yaptığı şarkının bayrağını Google devralıyor ve "Her fotoğraf hikayenin tamamını anlatmaz" diyor.

Bu sene Grammy Ödülleri’nde insanları bilinçlendirmek için yapılmış bir şarkı da “Yılın Şarkı”sına adaydı. Rapçi Logic geçtiğimiz sene 28 Nisan’da, National Suicide Prevention Lifeline (NSPL) için yaratıcı ve içerisine kültürün de yerleştirilebildiği bir şarkıya imza attı. Adı “1-800-273-8255” olan şarkı, hükümet insiyatifiyle ortak olarak oluşturuldu. Bu arada şarkıya adını veren numara, National Suicide Prevention Lifeline’ın kendi numarası.

Şarkı, numarayı çeviren ve “hayatta kalmak istemiyor” diyebileceğimiz birinin bakış açısı ile başlıyor. Şarkı, telefonla arayan kişiye umut verecek sözlerle sesleniyor ve şarkının sonunda arayan kişi hayat için savaşmaya karar veriyor. Şarkıya ayrıca Alessa Cara ve Khalid de eşlik ediyor. Kısaca şarkı sözlerinde kişisel bir yalnızlık hesabı arayan birinden bahsediliyor, bu kişi ölümü arıyor ve hayatta yeniden umut bulmayacağını düşünürken fikirlerini değiştirip yaşamak için savaşmaya başlıyor.

“1-800-273-8255” ilk yayınlandığında NSPL hattına 4573 arama gelmiş. Bu NSPL’in şu ana kadarki ikinci en yüksek günlük arama rekoruymuş ve genel aranmalardan %27 daha yüksekmiş. Logic, MTV Video Müzik Ödülleri’nde çıkıp şarkıyı söyledikten sonraki günse 5041 arama almış NSPL. Kurumun sitesi ise normalde ayda 100 bin ziyaretçiye sahipken şarkı sonrasında bu sayı 300-400 bin arası bir sayıya çıkmış.

Her Fotoğraf Hikayenin Tamamını Anlatmaz

Her ne kadar insanlara dokunan bir şarkı olsa da tabii Grammy için sadece bu bir kriter değil. O yüzden Logic’in şarkısı bu sene Yılın Şarkısı olamadı ama yine de Grammy esnasında Logic’in “1-800-273-8255” şarkısı yine de insanların odağındaydı. Bu sefer Google, reklam ajansı Droga5 ile yaptığı reklamda bu şarkıyı ve Logic’i kullanıp bu konuya dikkat çekmeye devam etti. Google, reklamında bir dizi insanın mutlu karelerini bize gösteriyor ve onların hikayelerini anlatıyor. Oradan da konuyu yine National Suicide Prevention Lifeline’a (NSPL) ve büyük resme bakmamıza getiriyor. Sonuçta görünüş aldatıcı olabilir, her mutlu görünen insan mutlu olacak diye bir kural yok.

Logic, şarkıyı şimdiye kadar yazdığı en önemli şarkı olarak adlandırıyor. Sonuçta ben de hayat kurtardığım bir şarkı yazsaydım ve müzisyen olsaydım, bu benim en önemli işlerimden hatta en önemlisi derdim.

Künye:
“1-800-273-8255” Şarkı ve Müzik Videosu:
Müzisyen: Logic
Ortak: National Suicide Prevention Lifeline
Yönetmen: Andy Hines

“Question Your Lens” Reklam:
Reklam veren: Google
Ajans: Droga5
Seslendiren: Logic

Görsel: YouTube, Twitter