Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şarkı Bitmeden Otomobilini Terk Etmeyen İnsanlar

Şarkı Bitmeden Otomobilini Terk Etmeyen İnsanlar

Spotify for the Ride kampanyası uygulamanın "Your Daily Drive” ve “Songs to Sing in the Car” gibi çalma listelerine ve ürün geliştirmelerine vurgu yapıyor.

Otomobil yolculuğunun hiç bitmesini istemediğimiz zamanlar olmuştur. Sevdiğimiz parçalardan oluşan bir çalma listesi ile uzun yolları keyifli hale getirmek mümkün oluyor. En sevilen parçayı otomobilin içinde camları kapatıp son ses dinlemek ise ayrı bir keyif veriyor. Spotify, “Spotify for the Ride” kampanyası ile herkesin aşına olduğu bu duyguyu reklam filmine taşıyor.

Hazırlanan reklam filminde Sia’nın Elastic Heart parçasının piyano versiyonu çalıyor. Otomobillerinin içinde kendine müziğe kaptıran insanlar dış dünyayla tamamen bağlantısını kesiyor. Müziğe kendilerini kaptırdıkları ve sonuna kadar dinlemek istedikleri yapmaları gereken işlere geç kalıyorlar. Birisi antrenman sahasına gelmiş olmasına rağmen müziği yarıda bırakıp sahaya gidemiyor. Diğerinde ise çocuklarını annesinin ve babasının yanına götürmek için yolda olan anne, şarkı bitmediği için sokakta bir tur atmaya devam ediyor. Pizza siparişini götüren genç adam şarkıya eşlik ederek kendinden geçiyor. Restorana gidip otomobilini valeye verecek olan adam ise kapısını kilitleyip şarkının bitmesini bekliyor.

Dışardaki insanlar anlam veremeden otomobilde ne yaptıklarını düşünüyor

Dışarıda onların ne yaptığını anlamaya çalışanların durumu ise reklam filminin eğlendiren tarafı oluyor. Kadının neden antrenmana gelmediğini çözmeye çalışan takım arkadaşları kadının otomobilde durup ne yaptığını uzaktan çözmeye çalışıyorlar. Torunlarını görmek için kapının önünde bekleyen büyükanne ve büyükbaba ise otomobilin yanlarından geçip gitmesine hiç anlam veremiyor. Evinde pizza siparişi bekleyen kişi ise çoktan ümidini kesip ışıkları kapatıyor ve yatıyor. Çünkü servis elemanı şarkıyı tekrar tekrar dinlediği için otomobilden çıkıp siparişi teslim edemiyor.

Spotify çalma listeleri yolculukta şoföre eşlik ediyor

Spotify küresel tüketici ve ürün pazarlama başkanı June Sauvaget otomobil yolcuklarında her şoförün müzik dinlemekten keyif aldığını ve bunun dünyanın her yerinde değişmez bir rutin olduğunu söylüyor. Spotify, “Your Daily Drive” ve “Songs to Sing in the Car” gibi içerikleri sayesinde yol boyunca şoföre eşlik eden bir yoldaş oluyor. Sauvaget, Spotify’ı bu eklentiler sayesinde yolculuğun merkezine konumlandırabildiklerini vurguluyor. Spotify başkan yardımcısı Alex Bodman ise kampanyanın basit ama etkili bir içgörüden ortaya çıktığını biraz mizah ve mükemmel bir şarkı ile başarılı bir reklam filmini ortaya çıkardıklarını ifade ediyor. “Mükemmel bir şarkı eşliğinde otomobil kullanmanın çok daha iyi olduğunu hatırlatırken reklam filmini izleyenleri güldürmeyi de başarıyoruz.”

Künye

Müşteri: Spotify
Başkan Yardımcısı: Alex Bodman
Küresel İdari Yaratıcı Yönetmen: Alex Bodman
Yaratıcı Yönetmen: Noel Yeo, Spencer Hansen
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Martin Berggren
Sanat Yönetmeni: Steven Conaway, Rainy Fu
Küresel Marka Ekip Başkanı: Lauren Solomon
Küresel Marka Lideri: Payman Kassaie
Kıdemli Marka Yöneticisi: Jonathan Chu
Küresel Strateji Direktörü: Zach Pentel
Küresel Medya Yöneticisi: Kathryn Griffin
Sosyal Topluluk Yöneticisi: Christopher Hill
Prodüksiyon Şirketi: Epoch Films
Yönetmen: Matthew Swanson
DOP: Christian Sprenger
Renk Düzeltme: CO3
Renklendirme: Tim Masick
Ses Post Prodüksiyon: Heard City
Müzik: “Elastic Heart – Piano Version”, Sia

Görsel: Youtube