Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ella & Pitr Yine Dünyanın En Büyük Muralını Yaparak Kendi Rekorunu Kırdı

Ella & Pitr Yine Dünyanın En Büyük Muralını Yaparak Kendi Rekorunu Kırdı

Ella & Pitr, Paris’te yaptığı "Quel temps fera-t-il demain?" adlı 25 bin metrekarelik bir muralla 2015 yılında "Lilith and Olaf" adlı muralla kırdığı rekorun üzerine çıktı.

Sokak sanatçıları Ella & Pitr, 2015’te Norveç’te Nuart Festivali için yaptıkları Lilith and Olaf adlı 21 bin metrekarelik çalışmayla dünyanın en büyük açık hava muralını gerçekleştirmişlerdi. Uyuyan dev figürleriyle tanınan Fransız ikili, 2017 yılında Fransa’da Piney Barajı duvarına çizdikleri Le Naufrage de Bienvenu (Bienvenu Gemi Enkazı) adlı mülteci krizine dikkat çeken muralla ses getirmişti. Ella & Pitr bu defa Paris’te Quel temps fera-t-il demain? adlı 25 bin metrekarelik bir murala imza atarak 2015 yılında kırdığı kendi rekorunu kırdı.

“Quel temps fera-t-il demain?” ve geleceğe dair diğer sorular

“Quel temps fera-t-il demain?” (Yarın hava nasıl olacak), gelecek nesil için hayati önem teşkil eden iklim krizinin sembolik bir hatırlatıcısı. Murala baktığımızda uykulu bir yaşlı kadının bitişikteki yoldan geçerek havayı kirleten araçları dalgınlıkla izlediğini hatta parmağıyla müdahale etmek istercesine yola dokunduğunu görüyoruz. Bu sayede mural yolla ve araçlarla da etkileşim halinde gibi görünüyor. Yaşlı kadının tepesinde uçan bir plastik bir poşet de kompozisyonun parçası. Bu arada muralın tamamlanmasının 8 gün sürdüğünü de ekleyelim.

Ella & Pitr, muralı Paris Kongre Merkezi’nin çatısına resmetmiş. Bu çatıyı seçmeleri ise Art en ville aracılığıyla olmuş. Art en ville, sokak sanatçılarını bina sahipleri ve yöneticileriyle bir araya getiren bir dernek. Böylece şehirdeki kullanılmayan alanların sokak sanatı için bir tuval haline gelmesine aracı oluyorlar.

Quel temps fera-t-il demain?

Ella & Pitr, Paris’in duvarlarını boydan boya süsleyen onlarca mural çalışmasının aksine “Quel temps fera-t-il demain?  için daha gizli saklı bir alan bulmayı hedeflemiş. Bu anlamda Paris Kongre Merkezi’nin çatısı en doğru alan olarak karşılarına çıkmış. Bu çalışma şehir sakinlerinin yoluna çıkmıyor fakat çalışmadan haberdar olan sanatseverlerin çaba sarf etmesini, gelip kendisini görmesini bekliyor.

Ella & Pitr ikilisinin çalışmalarını, internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo