Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçeklerin Çıplak Gözle Göremediğimiz Işıltıları

Çiçeklerin Çıplak Gözle Göremediğimiz Işıltıları

Craig Borrows, morötesi ışıkla uyarılmış görünür ışıma yöntemiyle fotoğrafladığı çiçek serisine birbirinden güzel yeni kareler ekledi.

İnsanın araştırmacı yönü, bilim ve sanat aracılığıyla doğanın gizemlerini gözler önüne seriyor. Craig Borrows da doğaya odaklanan bir fotoğrafçı olarak çiçeklerin güzelliğinin görünenin çok ötesinde olduğunu bizlere kanıtlıyor. Çiçekleri morötesi ışık altında açığa çıkardıkları ve çıplak gözle göremediğimiz ışıklar eşliğinde fotoğrafladığı büyüleyici karelerine geçtiğimiz yıl yer vermiştik. Burrows bu seriyi sürdürüyor ve bakmaya doyamayacağımız yeni fotoğraflar sunuyor.

Morötesi ışıkla fotoğrafçılık

Kaliforniya’da çalışmalarını sürdüren 29 yaşındaki sanatçı, 2010 yılından bu yana fotoğrafçılık kariyerini sürdürüyor. Fizik alanındaki akademik bilgilerini, çevrim içi kaynakları kullanarak ve bol bol pratik yaparak geliştiriyor ve kendi kendini eğitiyor. Alternatif ışık kullanarak çalışmayı tercih ediyor. Kızılötesi, mor ötesi ve morötesi ışıkla uyarılmış görünür ışıma fotoğrafçılığı konusuna özel ilgi duyuyor. Önceki yazıda da belirtmiştik, Burrows çiçekleri fotoğrafladığı bu serisinde 365 nanometre’lik LED ışık kullanıyor. Bitkiler bu morötesi ışığı emdiklerinde ise farklı dalga boylarında görünür bir ışık açığa çıkarıyorlar. Böylece çiçeklerin çıplak gözle göremediğimiz gizli güzellerine şahit oluyoruz.

Sanatçının çalışmalarını Flickr ve Facebook aracılığıyla da takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram