Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Morötesi Işık Altında Rüyalar Ülkesine Dönüşen Murallar

Morötesi Işık Altında Rüyalar Ülkesine Dönüşen Murallar

Çalışmalarında 3 boyutlu malzemeleri morötesi ışığa duyarlı boyalarla birleştirerek kullanan Bogi Fabian, oda duvarlarını rüya tadındaki çizimlerle buluşturuyor.

Avrupalı Bogi Fabian, sıradan alanları göz kamaştırıcı biçimde ışıldayan rüya ülkelerine çevirmeyi başarabilen yetenekli bir mural sanatçısı. 3 boyutlu malzemeleri morötesi ışığa duyarlı boyalarla birleştiren Fabian, oda duvarlarını gökyüzündeki parlak yıldızlarla, rengarenk su altı yaşamıyla ya da bir ormanla kaplı hayat dolu alanlara dönüştürüyor.

Beyaz duvarlara çizilen muralların bazı kısımları, normal ışık altında bile görünür haldeyken, ışıklar morötesine çevrildiğinde capcanlı renklerdeki rüya evreninin kapıları açılıyor ve birbirinden güzel çizimler ortaya çıkıyor. Evlerin duvarlarına ve odalara farklı bir kimlik ve ruh kazandıran bu çalışma ile dinlenmek ve yaşamak farklı bir deneyime dönüşüyor.

Küçük yaşlardan beri sanata yoğun bir ilgi duyan Fabian 1984’te Macaristan’da dünyaya geldi. Yetişkinliğe adım atarken en çok ilgisini çeken konular olan sosyal ilişkileri ve doğa olaylarını çalışmalarına yansıtmaya ve insanları güzelliğiyle etkisi altına alan eserler yaratmaya başladı.

Şu an Viyana’da yaşayan ve çalışmalarına orada devam eden sanatçı, sanatsal anlamdaki keşiflerine devam ediyor. Fabian, ışıl ışıl, çarpıcı muralların yanı sıra parıldayan takılar ve seramikler de tasarlıyor.

Görsel: Bogi Fabian