Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siz Yer Değiştirdikçe Değişen Şarkı

Siz Yer Değiştirdikçe Değişen Şarkı

İçinde 3 intraktif şarkı bulunan N mobil uygulamasında şarkının sözlerini değiştirebiliyor, etrafta gezdikçe yeni enstrümanlar duyabiliyorsunuz.

Eskiden şarkılarla tüm etkileşimimiz başlat ve durdur demekti, şimdi tamamen interaktif şarkılar var. Jorge Drexler’in interaktif şarkıları da N adlı mobil uygulamada buluşmuş.
Uygulamadaki 3 şarkı da dinleyiciyi farklı şekilde etkileşime çağırıyor. Birincide şarkıyı gerçek zamanlı olarak kendi istediğiniz gibi çalabiliyorsunuz, isterseniz yalnızca enstrümanları, isterseniz yalnızca vokali dinleyebilirsiniz, ya da her ikisini. Ekranda şarkı sözlerini takip etmek de mümkün. Çember bir menü üzerinden henüz geçmiş olan şarkı sözlerine bakabiliyor, sıradaki şarkı sözünü seçebiliyorsunuz. Şarkı bitince yarattığınız ve dinlediğiniz versiyonu kaydedip sıfırdan tekrar yaratmak için harekete geçebilirsiniz.

Diğer bir şarkıda ise uygulama konum bazlı çalışıyor ve herbir enstrümanı çalınabilir kılmak için belirli bir konumda olmanızı bekliyor. Siz konum değiştirdikçe birçok enstrümanı şarkıya katılabilir duruma getirmiş oluyorsunuz. Siz gezerken sizinle birlikte kendisine yeni enstrümanlar katan şarkı için, yaratıcısı, şarkının da sizinle birlikte dolaştığını ve yeni şeyler öğrendiğini düşündüğünü söylüyor.

İnsanların artık şarkılara sahip olmak gibi bir derdi olmaması ve internet üzerinden dinleyip kapatmaları geri dönülemez bir noktaya geldiği için şarkılarla bir deneyim yaşatmanın doğru bir yol olduğunu düşünüyor proje yaratıcıları.