Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Şarkı Dijital Dünyada Nasıl Yayılır?

Bir Şarkı Dijital Dünyada Nasıl Yayılır?

Avustralyalı müzik grubu Brightly yeni şarkılarının dijital dünyada nasıl yayıldığını takip ediyor.

Melbourne’den müzik grubu Brightly, ilk albümleri Beginnings & Endings için bir proje yaratmış; ismi Beginnings and Endings Project.
Projenin mikrositesine girdiğinizde ilk şarkıları Preflight Nerves’i indirebilme şansınız oluyor, size özel bir kod veriliyor. Eğer sizin şarkıyı paylaşmanız sayesinde o kod ile 10 kişi daha şarkıyı indirirse ve dolayısıyla kendi kodunu yaratırsa size bir bildirim geliyor ve albümü ücretsiz kazanıyorsunuz.

Bu projenin diğer değerli kısmı ise grubun, piyasaya sürdükleri şarkının dijital olarak nasıl paylaşıldığınının haritasını çıkarması. Size verilen kodla arkadaşlarınızla, ailenizle, tanıdıklarınızla bu şarkıyı paylaştığınızda; o da kendi çevresiyle paylaştığında bir şarkının nasıl dünya üzerinde yayıldığınızı bu interaktif harita ile görebiliyorsunuz.
Proje için Twitter search API’ı kullanmışlar, projenin ismine Tweetflight demişler ve kullanıcılara verdikleri özel kodları GitHub üzerinde tutmuşlar.
Bu proje bize benzer bir işi hatırlattı.
Belinda Alexandra‘nın Golden Earrings kitabının Facebook sayfasını beğendiğinizde kitaptan 3 sayfa, Facebook ya da Twitter’da kitapla ilgili bir mesaj yayarsanız +30 sayfa okuyabiliyordunuz.
Kitabı beğendiyseniz kitabevinin sayfasından sipariş edebiliyor ya da ebook formatında iTunes‘dan satın alabiliyordunuz ayrıca. Projenin Facebook sayfası da burada.