Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Festivalini Gerçek Zamanlı Görüntüleyen Dev Top: Photoball

Müzik Festivalini Gerçek Zamanlı Görüntüleyen Dev Top: Photoball

HP'nin Photoball'u dev müzik festivallerinde katılımcıların fotoğraflarını çekip gerçek zamanlı paylaşıyor.

Son zamanlarda fotoğraflarını görüp bayıldığımız işin videosu da geldi.

Müzik festivalleri herhalde gerçek dünyadan dijitale en çok içerik ve fotoğraf akan etkinliklerdir, Instagram ve Vine sayesinde bu yıl da kaçırdığımız festivallere gitmiş kadar olacağız. Aslında ben hiçbir şeye ‘gitmiş kadar olma’ya inanmam, orada olmak hiçbir şeyle kıyaslanmaz çünkü. HP de festivallerde yaşanan deneyim patlamasına bir yenisini eklemek için HP Photoball’u geliştirmiş. Bu dev top, içinde HD kamera ve kablosuz ağ hub’i bulunduruyor, gerçek zamanlı olarak üzerinde gezdiği ve eğlendirdiği kalabalığın an an fotoğrafını çekerek onları festivaldeki dev ekranlara yansıtıp, Facebook sayfasında paylaşıyor.
Katılımcılar kendilerini Facebook’tan o an etiketleyip, festival alanındaki noktalardan fotoğraflarının çıktısını da alabiliyorlar. Gerçek hayatla dijitali buluşturmada başarılı bir proje. Hem böylece HP’nin ne kadar hızlı fotoğraf bastığını da öğrenmiş oluyoruz.
Eğer markanın isminin devasa boyutlarda yazması yerine şirin bir tasarımı olsaydı -sonuçta zıplıyor- bu topun, en az onun çektiği fotoğraflar kadar festivalcilerin de onu çektiği fotoğraflar sosyal medyada yayılırdı.
Bence hayatta kalma çözümleri üretmenin en hızlandığı yerler olan festivallerde buluşma sorununu gidermek için de kullanmayı düşünenler ‘topun altındayım’ diyerek hareket eden topun altında koşmak zorunda kalıp asla arkadaşlarıyla buluşamayabilirler.
Video görüntüleri Sao Paolo’nun en büyük müzik festivali Planeta Terra’dan.
Ajans: Almap BBDO