Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hürriyet Gazetesi’nden Cesur Bir İnteraktif Proje: Hürriyet Benim

Hürriyet Gazetesi’nden Cesur Bir İnteraktif Proje: Hürriyet Benim

Hürriyet Gazetesi Hürriyet Benim reklam filmini interaktif mikrositesi ardından bu gece TV kanallarında yayına sokacak.

Hürriyet Gazetesi, hem interaktif bir proje, hem bir şarkı, hem bir video kliple karşımızda. Projenin çıkış noktası şarkının sözlerine dikkat etmeli.

https://vimeo.com/79291919

Bu akşam TV kanallarında da gösterilmeye başlayacak reklam filminin yaratıcı ajansı TBWAISTANBUL. Şarkının ismi Hürriyet Benim. Projenin mikrositesine girdiğinizde hürriyetine sahip çıkan bir vatandaşın ağzından çıkabilecek herhangi bir cümleyi görebilirsiniz. İçinizden gelen cümleyi siz de bu manifesto tadındaki metne ekleyebilirsiniz.

Hürriyet Şarkısı’nın sözlerini yazmak isteyenler bu dijital projede buluşuyor, gerçi şarkının bu hali de yeterince iyi. Kullanıcılar mikrosite üzerinden fotoğrafını da video klibe ekleyebiliyor ve kendi görüntülerinden oluşan bir klibe sahip olabiliyor. Bunu yapanlar sosyal ağlarda da içinde kendi seçtiği sözler ve görüntü olan versiyonu paylaşabilecek.
Videoyu izleyip sözleri dinlediğinizde yalnızca 1 seferde yakalayacağınız göndermelerin ilk sıralarında bence Gezi-ağaç bağlantısı, benim bedenim benim kararım başkaldırısını göndermesi, kızlı-erkekli genç gruplar, LGBT hakları, çocuk gelin dramı olacak. Bunlar site yüklenirken yakaladığım sözler:
Kadın hakları vurgusu hissediyorum nacizane.
Hürriyet kısacası herkes kendi hürriyetine sahip çıksın diyor. Malum yakın tarihimizin ardından dikkate değer bir proje. Reklam filmiyle TV izleyen tüketicilere ulaşırken dijital ayağıyla da bu sayede gençleri projeden haberdar etmiş oldu marka ve ajans.