Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tıraş Olmayı İnternetten Değil Babanızdan Öğrenin

Tıraş Olmayı İnternetten Değil Babanızdan Öğrenin

Gillette, gençlerin merak ettikleri şeyleri ilk önce babalarına sormak yerine internetten araştırmasına en azından Babalar Günü’nde engel olmak istiyor.

Gençler, artık kafalarına takılan şeylerin cevabını öğrenmek ve bilgi ihtiyaçlarını gidermek için ilk fırsatta internete başvuruyor. Tıraş bıçağı markası Gillette, Babalar Günü’nde gençleri, dijital çağın ve internetin etkisinden biraz olsun uzaklaştırıp; bir kıza çıkma teklif etme, kravat bağlama, lastik değiştirme ve tabii ki tıraş olma konularındaki sorularının yanıtlarını bulmaları ve bu sayede babalarıyla yakınlaşabilmeleri adına “This Father’s Day, Go Ask Your Dad” (Bu Babalar Günü’nde, Babanıza Sorun) kampanyasını hazırladı.

Grey New York ve P&G’nin ortak çalışmasıyla yaratılan reklam kampanyasında, İngiliz, İspanyol ve Fransız babalar yer alıyor. Şimdi düşünüldüğünde inanması ne kadar zor gelse de internetin olmadığı dönemlerde bilmedikleri ve öğrenmek istedikleri şeyleri babalarına danıştıklarını söyleyen babalar, oğullarının aynı şeyi yapmadığından, kendilerini teknolojinin ve internetin kollarına bırakmasından yakınıyor.

Tıraş bıçağı pazarının %80’ini elinde bulunduran Gillette’in yaptığı araştırmanın sonucuna göre, gençlerin %94’ü merak ettikleri şeylerin yanıtını, babaları onlara bu konuları daha iyi öğretebilecek olsa bile internette arıyor. Tıraş bıçaklarının %62’sini fiziksel mağazalarda satan marka, babaların internetten daha güçlü bilgi kaynakları olduğuna inanıyor. Kampanya ile Babalar Günü için uygun bir hediye olduğunu da göstermek isteyen Gillette, baba-oğul ilişkisine vurgu yapıyor ve “eğer babalar bir markaya güvenirse oğulları da o markaya güvenir” içgörüsünü benimsiyor.

İnternet aramasına bir günlük ara verdirmeyi planlayan Gillette, kampanya kapsamında Babalar Günü şerefiyle National Center for Fathering’e (Ulusal Babalık Merkezi) 50.000 dolarlık bağış yapmış.

Görsel: YouTube