Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Netflix “3 Cisim Problemi”nin İlk Fragmanını Paylaştı

Netflix “3 Cisim Problemi”nin İlk Fragmanını Paylaştı

Netflix, Game of Thrones’un yaratıcılarının yeni projesi “3 Ci̇si̇m Problemi̇”ni̇n ilk resmi fragmanını yayınladı.

3 Cisim Problemi’nin senaryosu, Game of Thrones’un Emmy Ödüllü yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss ile Emmy adayı Alexander Woo (The Terror: Infamy, True Blood) imzasını taşıyor. Bu üçlü aynı zamanda dizinin yapımcı ekibinde de yer alıyor. Çok katmanlı gizemleri ve farklı türleri bir araya getiren riskli hikâyesiyle bilim-kurgu dramayı yeniden tanımlıyor. Hikaye, Liu Cixin‘ın büyük beğeni toplayan ve dünya çapında çok satan kitap üçlemesi Üç Cisim Problemi’nden uyarlanmış.

Sekiz bölümden oluşacak dizi, 21 Mart 2024’te tüm dünyada aynı anda sadece Netflix’te yayınlanacak. Netflix dizinin konusunu şöyle özetliyor: “1960’larda Çin’de genç bir kadının aldığı önemli bir karar, uzayı ve zamanı aşarak günümüzdeki bir grup bilim insanında yankısını bulur. Doğa kanunları gözlerinin önünde altüst olmaya başlayınca, birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grup seçkin bilim insanından oluşan bir ekip güçlerini insanlık tarihinin en büyük tehdidine karşı koymak üzere korkusuz bir dedektifle birleştirir.”

“Her şeyin arkasında biri vardır, irdelemeniz gerek…”

Dizide, evrenin tüm sorularına kimi zaman başını belaya sokabilecek kadar büyük bir merakla yaklaşan Jin Cheng (Jess Hong), henüz gerçek potansiyelini ortaya koyamamış Saul Durand (Jovan Adepo), insanlığa düşman olan herkesin ilk hedefi olabilecek kadar güçlü ve vizyoner Auggie Salazar (Eiza González), açık sözlü ve sevimli Jack Rooney (John Bradley) ve evrendeki rolünü yeniden düşündürecek kadar sarsıcı bir haberle yüzleşen Will Downing (Alex Sharp), insanlığın doğanın kanunlarını altüst eden büyük bir tehdit ile burun buruna gelmesi sonucu güçlerini birleştirerek “Oxford Beşlisi”ni oluşturuyor.

3 Cisim Problemi’nin yönetmen koltuğunda, 2021 yılında Oscar’a aday olan Derek Tsang oturuyor. Dizinin yapımcı ekibi de şöyle sıralanıyor: David Benioff, D.B. Weiss, Alexander Woo, Bernadette Caulfield, Rian Johnson, Ram Bergman, Nena Rodrigue, Lin Qi, Zhao Jilong, Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Rosamund Pike, Robie Uniacke Dizinin oyuncu kadrosunda ise Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce, Rosalind Chao, Ben Schnetzer ve Eve Ridley gibi isimler yer alıyor.

Dizi aslında bu ay yayına girecekti fakat biraz ertelendi. Haziran ayında yayınlanan teaser:

Fragmanda kullanılan müzik, Radiohead’in 2000 yılında çıkardığı muhteşem parça “Everything in Its Right Place”in farklı bir yorumu.

CES 2024 etkinliğinde bir deneyim alanı yaratılarak 3 Cisim Problemi (3 Body Problem) tanıtılmış:

Görsel: Netflix