Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Egzersiz İçin Doğal Malzemeler

Egzersiz İçin Doğal Malzemeler

İsveç'te doğal malzemeler kullanılarak tasarlanan bir egzersiz seti, sürdürülebilirlik ve estetiği bir araya getirdi.

Lund Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü‘nde geleneksel sürdürülebilirlik değerlerini modern bir içerikte buluşturmak amacıyla Analogue Ways isimli bir proje gerçekleştirildi. Yerel kaynaklar ve ekolojik sistemler arasındaki ilişkiyi gözler önüne sermeyi hedefleyen bu proje için 12 adet tasarım ortaya konuldu.

Proje kapsamında bölüm öğrencilerinden Ali Safa A. doğal malzemeleri bir araya getirerek, Femton adını verdiği bir egzersiz seti tasarladı.

Sağlıklı yaşam ve çevresel farkındalığı aynı potada eriten Femton egzersiz seti, 4 adet ekipmandan oluşuyor. Maksimum 8.3 kg ağırlık elde edilebilen 6 parça mermer ve dişbudak ağacından yapılmış ayarlanabilir dumbıl bunlardan biri. Sette yine aynı malzemelerle üretilen bir çift şınav silindiri ve karın kaslarını çalıştırmaya yönelik bir core wheel yer alıyor. Ayrıca İsveç’in Karlskrona şehrinden temin edilen halat ve ahşap kullanılarak üretilen bir atlama ipi tasarlanmış.

Piyasadaki sürdürülebilir egzersiz ekipmanlarının eksikliğinden yakınarak ortaya konulan Femton seti, doğal malzemelerin estetiğini taşıdığı için klasik egzersiz ekipmanlarının aksine saklanmak zorunda kalmayacağı konusunda iddialı.

Kim bilir, belki de çoğumuzun rutin haline getirmekte zorlandığı günlük antrenmanları yapabilmek, hep gözümüzün önünde kalabilecek gereçlerle daha kolay bir hale gelebilir.

Analogue Ways serisi kapsamında tasarlanan diğer 11 projeyi buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Lund Üniversitesi