Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Mantardan Yapı Oyuncağı

Doğal Mantardan Yapı Oyuncağı

%100 doğal mantardan üretilen Qurkies; LEGO DUPLO setleri ile uyumlu, yumuşak, çevre dostu ve sürdürülebilir bir yapı oyuncağı.

LEGO tipi yapı oyuncakları çocukların en sevdiği oyuncaklardan. Üstelik hayal güçlerini, el becerilerini geliştirmek gibi sayısız faydaları var. Bu oyuncaklar plastikten değil de doğal malzemeden olabilse daha da güzel olurdu elbette… İşte Qurkies bu fikirle doğmuş bir oyuncak. İster tek başına, ister diğer yapı oyuncaklarını tamamlayıcı olarak kullanılabilen, hammaddesi %100 doğal mantar olan yumuşak bloklar…

Şu sıralar Kickstarter üzerindeki kampanyası devam etmekte olan Qurkies; blok oyuncaklara ilk doğal alternatif olarak konumlanıyor. Mantar ağacından elde edilen mantarla yapılan bu oyuncak; yumuşak, sessiz ve çevre dostu bir oyuncak. Üstelik LEGO DUPLO setleri ile uyumlu, yani halihazırdaki DUPLO’lardan vazgeçmek gerekmiyor, o setlere entegre olup onlara yepyeni kullanım alanları kazandırabiliyor.

Qurkies bloklarının normal LEGO bloklarına göre farklı özellikleri var. Suda yüzebilen bir malzeme olduğundan diğer blokların altına eklenerek onları yüzebilir hale getiriyor. Yumuşaklığı sayesinde darbe ya da çarpma durumunda bir nevi tampon görevi görebiliyor. Böylece elinizdeki DUPLO’larla birlikte kullanarak onlara yeni özellikler kazandırabiliyorsunuz.

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

Kişiselleştirilebilir, Sessiz ve Yumuşak Bir Oyuncak

Bloklar mantardan üretildiğinden nötr bir renge sahip. Ancak, bu rengi sevmeyenler için üzerini gazlı kalemlerle bile boyayarak yeni renk seçenekleri yaratmak mümkün. Ayrıca blokların ön yüzüne resim veya desenler çizildiğinde ya da Mr. Qurkies desenli hazır set alındığında; yap-boz mantığında, resim tamamlatmalı bir oyuncağa dönüştürülebiliyorlar.

Qurkies’in bir diğer faydası da anne-babalar için. Çıplak ayak bir Lego bloğuna basmanın acısı malum; oysa Qurkies üzerine basıldığında bile acıtmayacak yumuşaklıkta. Ne ayağınıza ne de yer döşemelerine zarar veriyor. Aynı zamanda sessiz oldukları için yere döküldüklerinde LEGO’da olduğu gibi büyük bir gürültü kopmuyor. Bu da iyi bir şey tabii.

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

Tamamen Doğal Malzeme

Mantar ağacı dediğimiz ağaç, güneybatı Avrupa’da, özellikle de Portekiz ve İspanya’da yetişen bir ağaç. Bildiğimiz şarap mantarları bu ağacın gövdesindeki kabuğun soyulmasıyla elde ediliyor. Ağacın güzel yanı, kabuğunun soyulduktan sonra kendini yenileyebilmesi. Her olgun mantar ağacı günde bir adet Qurkie üretebiliyor. Zaten Qurkies blokları şarap mantarlarının üretiminden arta kalan mantarlarla üretiliyor. Kısacası sürdürülebilir bir kaynak. Üstelik, ağaç soyulduktan sonra soyulmamış ağaçlara göre 4 kat daha fazla karbondioksit emebiliyor. Yani, sürdürülebilir olduğu kadar çevre için de yararlı bir malzeme.

Hollandalı bir tasarımcı ve baba olan Ruud van den Heijkant tarafından yaratılan Qurkies, sevimli ve yenilikçi bir ürün. Kickstarter üzerinde hedeflediği fonu toplayabilirse teslimatı Haziran ayında başlayacak.

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu qurkies_Ruud van den Heijkant_kickstarter_oyuncak_bigumigu

Görsel: KickstarterFacebook