Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Camaro Mustang’in Doğum Gününü Kutlarsa

Camaro Mustang’in Doğum Gününü Kutlarsa

Chevy Camaro, bu sene 54. yaş gününü kutlayan rakibi Ford Mustang'i kutlarken sağlam bir dokundurma yapmayı da ihmal etmedi.

Efsanevi otomobil Ford Mustang, bu yıl 54. yaşını kutladı. Amerika’nın çıkardığı en sevilen spor otomobillerden olan Mustang ve sembolü olan at; artık kültürel birer ikon. Böyle yüklü bir mirasa sahip bir markanın karşısında elbette yine benzer güçte markalar oluyor. Bunlardan biri de Mustang’ın ezeli rakibi Chevy Camaro. İki dev arasındaki rekabet de elbette Mustang’in doğum günü kutlamalarına da yansıdı.

Ford Mustang; 54. doğum günü için çeşitli etkinlikler yapadursun Chevrolet de markaya laf atmaktan kaçınmadı. McCann Dubai tarafından hazırlanan filmde Chevrolet, rakibinin doğum gününü kutlarken sağlam da bir dokundurma yapmayı ihmal etmiyor.

Film, Mustang’in doğum günü pastasıyla açılıyor. Bir adamın, ıssız bir yol kenarında üzerinde 54 yazan bir mum olan, at şeklinde bir pastayı tutmakta olduğunu görüyoruz. Adam kenarda durup beklerken yoldan hızla geçen bir Camaro mumu söndürür. Sonrasında da Chevy’nin Mustang’e mesajı belirir: “Doğum günün kutlu olsun küçük midilli!”

Chevrolet Arabia’nın Facebook sayfasında “We don’t just bring the thunder. We steal it, too. #Camaro  ❤ #Mustang54” mesajıyla yayınlanan film, markalar arası rekabete sağlam bir örnek. Bunun gibi örnekleri; Burger King ile Mc Donald’s, Coca-Cola ile Pepsi ve Mercedes-Benz ile BMW gibi markalar arasında sık sık, bazen sert, bazen tatlı göndermeler eşliğinde görüyoruz. Şimdi de Mustang’in Chevy’e cevabını da merak etmemek elde değil. Kimbilir belki Mustang de Camaro’nun 51. yaş gününde benzer bir selam gönderir.

Künye:

Reklamveren: Chevrolet Arabia
Reklam Ajansı:  Commonwealth/McCann Dubai

Görsel: YouTube