Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomobilini Bekleyenler İçin 5 Ay Sürecek Bir Podcast Yayını

Otomobilini Bekleyenler İçin 5 Ay Sürecek Bir Podcast Yayını

Yeni otomobil teslim süresinin ortalama 5 ayı bulduğu Kanada'da sıfır ve ikinci el araç platformu Kijiji, beklemeyi tercih edenler için beş ay sürecek bir podcast yayını başlattı.

Bayilerde sıfır kilometre araç bulunamaması, uzun bir süredir sol frame’deki yerini koruyarak Ekşi Sözlük’ün demirbaş başlıklarından biri haline geldi. Her piyasanın iç dinamikleri farklı olmakla birlikte özellikle otomobil satın alırken giderek uzayan bekleme süreleriyle ilgili ekşiciler yalnız değiller. Hali hazırda süren çip ve tedarik zinciri krizinin talebi karşılamaya yetecek kadar üretim yapılmasını engellemesi nedeniyle bir süredir Kanadalılar da ülke genelinde yeni otomobil satın alırken uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalıyorlar.

Bir yandan yeni otomobil satın almak için giderek uzayan süreye dikkat çekmek diğer yandan da elindeki 200 binden fazla araç stoğuna atıfta bulunmak isteyen Kanadalı sıfır ve ikinci el araç platformu Kijiji, fabrikadan sipariş edilen otomobillerin teslim süreci ile aynı uzunlukta olan bir podcast yayını başlattı. Fabrikadan sipariş edilen yeni bir otomobil için ortalama bekleme süresinin 5 ay olduğu Kanada’da, Kijiji tarafından başlatılan podcast yayını da tam beş ay uzunluğunda!

Kijiji tarafından yaptırılan yakın tarihli bir anket, Kanadalıların yalnızca yüzde 16’sının fabrikadan sipariş edilen bir otomobil için beş ay veya daha fazla beklemeye istekli olduğunu ve 27-42 yaşlarındaki Y kuşağının bu grubun en büyük bölümünü oluşturduğunu ortaya koymuş. Sıfır ve kinci el araç platformu Kijiji de, bu projesiyle yeni bir otomobil satın almak isteyenlere “ya podcast yayınını dinleyin ya da stoktaki sıfır ve ikinci el otomobilleri görmek için platformun web sitesine göz atın” mesajını veriyor.

Kijiji tarafından BBDO Kanada iş birliğiyle hazırlanan Wait-listening adlı podcast,  yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT tarafından destekleniyor. Podcast yayınında elektrikli araçlardan otomobil üretiminin tarihine kadar otomotiv temalı çeşitli konulara yer verilmesi planlanıyor. İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki dilde içeriklerin paylaşılacağı podcast yayını beş ay boyunca yedi gün yirmi dört saat kesintisiz olarak devam edecek. Yaklaşık 12 gün önce başlayan Kijiji’nin podcast yayını, 23 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Beş ay sürecek podcast yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Görseller: Instagram