Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Labirent: Zenth

3 Boyutlu Labirent: Zenth

3 boyutlu yapısal bir labirent olan Zenth, odaklanmanızı sağlayarak stresten uzaklaşmanızı amaçlıyor.

Hızlı yaşamlarımız içinde çoğu zaman kendimize soluk alacak bir an yaratamıyoruz ya da iki arada bir derede içimize dönmeye çalışıyoruz. Zenth; bu hız ve teknoloji çağında, biraz rahatlama sağlamayı hedefleyen bir labirent. İçinde kaybolmamız için değil de, içinde kaybolduğumuz streslerden uzaklaşalım diye.

Yaratıcısı Truckee Lynch, 2008’deki finansal kriz sırasında işsiz kaldığı bir dönemde Zenth’e ilham verecek fikri bulmuş ve 3 boyutlu bir labirent yapmaya karar vermiş. İşin nasıl yapılacağı konusunda kendisini eğitip Michael McGinnis gibi 3 boyut sanatçılarına danışmış. Sonunda, Kickstarter üzerinde fonlanmaya açılan Zenth ortaya çıkmış.

Zenth yapısal bir labirent. Bahçe labirentlerinin elde tutulabilen versiyonu denebilir. Kafa karıştırmak yerine kafa açmayı amaçlıyor. İçerisindeki küçük metal topu, sağa sola dönen kanallar aracılığıyla merkeze getirmeye çalışıyorsunuz. Böylece kısa bir süre için de olsa ekranlardan ve teknolojiden uzaklaşarak bu oyuna odaklanmanızı ve rahatlamanızı sağlıyor. Labirent 5 dakika gibi bir sürede çözülebiliyor, sonra dilerseniz yeniden başlayabiliyorsunuz.

Bambu ve ceviz seçenekleri olan Zenth; Kickstarter kampanyası çerçevesinde kişinin tercihi ahşapla da üretilebiliyor. Doğal malzemeden üretilmiş olan bu oyuncak kullanılmadığında şık ve estetik bir tasarım objesi olarak dekorasyon amaçlı da kullanılabiliyor.

Görsel: Kickstarter