Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dalgın Çocukları Trafikte Kollayan Uygulama: Watch Out

Dalgın Çocukları Trafikte Kollayan Uygulama: Watch Out

Beacon teknolojisini kullanan “Watch Out!” uygulaması, telefondan gözünü ayırmadan yürüyen çocukları olası tehlikelere karşı uyarıyor.

Telekomünikasyon şirketi O2’nun ilk olarak Almanya’da sunduğu Watch Out!” uygulaması, elindeki telefondan gözünü ayırmayan, önlerine bile bakmadan yürüyen çocukların ve gençlerin dikkatini yola çekip, olası tehlikelerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Nasıl mı?

Öncelikle çocuğunuzun telefonuna uygulamayı bir güzel indiriyorsunuz. Aniden araç çıkabilecek, tehlikeli noktalara (örneğin trafik lambalarının üzerine) yerleştirilen iBeacon vericileri, akıllı telefonlarla bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor ve çocuğunuz kaldırımın bitimine yaklaştığı an, o sırada telefonda kurcaladığı her neyse kapanıp tüm ekranda “Dikkat Et!” uyarısı beliriyor ve çocuğunuz kafasını kaldırıp bir zahmet yola bakıyor.

Bu arada kendini bilen yetişkin sosyal medya müptelaları da uygulamayı kendi kendilerine indirip kullansalar fena olmaz.

Bulunduğun konuma göre akıllı telefonuna bildirim almanı sağlayan iBeacon teknolojisi, daha önce de birçok farklı amaç için markalar tarafından kullanılmıştı.

Görsel; Youtube