Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Sıradaki En Büyük Kozu: iBeacon

Apple’ın Sıradaki En Büyük Kozu: iBeacon

Apple'ın müşterilerin alışveriş deneyimini daha da katlıyacak yeni teknolojisi iBeacon uygulamaya girmeye başladı.

Apple perakende sektörü için önemli bir gelişme olan konum tabanlı teknolojisi iBeacon’ı kendi mağazalarında çalışır duruma getiriyor, bu yenilik Apple mağazaları içinde yaşadığınız alışveriş deneyimini şu ankinden de iyi hale getirecek.

iBeacon teknolojisi mağaza içinde yerleştirilen vericilerl vasıtasıyla iPhone’ların kablosuz ağ bağlantısı kurmasını sağlıyor ve böylece kullanıcılar bulundukları konuma göre o an rafta olan ürün bilgilerine ulaşıyor. Kullanıcılar mağaza içinde yaklaştıkları ürünün fiyat ve bilgilerini otomatik olarak alıyor. iBeacon mağazalar için GPS olarak düşünülebilir ama bu teknoloji GPS’den daha yüksek derecede konumlandırma doğruluğuna sahip, kapalı alanlar içinse daha ideal.
Bu teknoloji geliştikçe kullanıcılarına sunabileceği kişiselleştirilmiş teklifler de çeşitlenecek. Bir mağazada gezerken yalnızca o gün için geçerli olan bir indirim kuponu ekranınızda belirebilir. Zamanla muhtemelen spam olarak algılamamak için yalnızca kendi tercih ettiğiniz markaların mesajlarını alacaksınız. Mesela bir mağazanın kendi kartına sahip yani sadakat programına üyeyseniz sizin önceki alışverişlerinizden çıkarım yaparak kişisel zevklerinize hitap eden ürünlerde indirim imkanı tanıyacaklar. Eğer teknolojik alet bağımlılığınız varsa sizi doğrudan o ürünün olduğu standa yönlendirecek ve vardığınızda da anında ürünün nasıl çalıştığına dair video oynatacak.
Bir mağazada bir bölümün önünde 2-3 dakikadan fazla durursanız telefonunuza o ürünü deneseniz üzerinizde nasıl duracağının görüntüsü gelecek.
iBeacon teknolojisini şimdiye dek kullanan örneklere bakalım.
Macy’s – Shopkick uygulaması iBeacon teknolojisini kullanıyor.

Amerika’nın en ünlü zincir mağazası Macy’s bu mikro-lokasyon uygulamasını pilot olarak San Francisco ve New York mağazalarında hayata geçirdi.
Major League Baseball örneği
Maç için bilet alan insanların akıllı telefonlarında stadyuma yaklaştıkça uyarılar gitti ve oturacakları yerin haritasını ekranlarında otomatik olarak buldular.