Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Üzerinden Alternatif Lisans Programı

Instagram Üzerinden Alternatif Lisans Programı

Andrew Herzog ve Nicky Tesla'nın New York merkezli tasarım stüdyosu School çevrimiçi dersler ile alternatif bir eğitim programı sunuyor.

Andrew Herzog ve Nicky Tesla tarafından kurulan School iki disiplinlerarası tasarımcı-mühendis-sanatçı tarafından kurulmuş bir stüdyo. Daha önce HAWRAF tasarım stüdyosu kurucu ortakları arasında yer alan ikili Google Creative Lab ile de iş birliği yapıyor. 2019 Yaz döneminde HAWRAF kapandıktan sonra açılan New York merkezli tasarım stüdyosu School ikilinin daha önceki deneyimlerini diğerler insanlarla paylaşma hevesinden kaynaklanıyor.

Projeye School adını verilmiş çünkü girişimin kimliğinde sürekli öğrenme ve deneyimleme süreci yatıyor. Proje, Instagram üzerinden faaliyet gösteren Copier Coller Club’ın hesaplarını School’un devralmasını istemesi üzerine başlıyor. Hesabı önceden devralan kişilerin çoğu çalışmalarını ve sahne arkası fotoğraflarını paylaşmış. Ancak Shool farklı bir girişimde bulunarak işleri kendileri için daha mücadeleci bir hale getirmiş. Kurumun marka kimliği School University olarak oluşturan ekip içeriği bir müfredata dönüştürerek projeyi sürekli öğrenmenin bir aracı olarak konumlandırmış.

Günün başarılı öğrencilerine ödül

Ekip geçtiğimiz haftadan itibaren haftada bir saat sürecek düzenli eğitimler vermeye başladı. Sosyal medya üzerinden işlenen derslere katılımcılar da cevap verebiliyor. Bir saatlik süre içerisinde gelen cevaplar değerlendiriyor ve katılımcılar sıralanıyor. Her gün en iyi öğrenci ödüllendiriliyor.

Pek şaşırtıcı gelmeyecektir tabii ama bu şekilde alınan eğitimin sonundaki lisans (diploma) geleneksel yeterlilikle aynı değeri taşımıyor. Ancak yakın gelecekte daha farklı yaklaşımların olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

School alternatiflerine yol göstermeyi hedefliyor

Ekip girişimlerinin özellikle ABD’de yeni kapılar açabileceğini düşünüyor. Proje, MIT tarafından ücretsiz olarak yayımlanan OpenCourseWare ve lynda.com gibi daha kurumsal alternatiflerin önünü açmayı hedefliyor.

Public Works adı verilen bir platform üzerinden yayın yapılıyor. Site stüdyolardan, ajanslardan, şirketlerden aylık canlı yayınları aktarıyor ve arşivliyor. Shool şimdiye kadar web siteleri, marka kimlikleri, uygulamalar, illüstrasyonlar, reklamlar, videolar üzerine eğitimler verdi. Hala devam etmekte olan derslere Instagram hesabı ve schoooool.com üzerinden bakılabiliyor.

Görsel: Instagram