Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Walmart Şubelerinin Otoparkları Açık Hava Sinemasına Dönüşüyor

Walmart Şubelerinin Otoparkları Açık Hava Sinemasına Dönüşüyor

Tribeca Enterprises ile iş birliği gerçekleştiren Walmart, 160 mağazasının otoparkında Ekim ayına kadar 320 film gösterimi gerçekleştirecek.

Pandemi ile birlikte eğlence sektörü de zorunlu olarak değişime uğradı. Salgın nedeniyle kültür sanat etkinliklerine ara verildi. Sinema salonları yeniden açılıyor olsa bile COVID-19 ile birlikte sosyal mesafe kuralının dikkate alınması gerekince sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesi daha da zorlaşıyor. Kültür, sanat ve eğlence sektörü için alternatiflerden bir tanesi Berlin’de uygulanan Window Flicks projesi oldu. Komşularla birlikte herkesin penceresinden veya balkonundan film izlemesini sağlayan proje, bağımsız sinema salonlarına da destek veriyordu.

Walmart, 160 mağazasının park alanlarını sinemaya açıyor

Ülkemizde de gerçekleşen Park et Seyret gibi açık alanda otomobil içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerin sayısı bu yaz oldukça fazla olacak. Otomobilde sinema keyfi deneyimi sunmayı hedefleyen perakende satış şirketi Walmart da şubelerinin park alanlarını Açık hava sinemasına dönüştürüyor. Ağustos ayı itibari ile 160 mağazasının park alanlarını otomobilleri içerisinde sinema keyfi yaşamak isteyen müşterilere açacak.

Şirket Ağustos ayından Ekim ayına kadar sürecek bu proje için Tribeca Enterprises ile bir ortaklık yapma kararı aldı. Programdaki tüm filmler henüz netleşmedi ancak Tribeca Drive-In ekibi bu süreç boyunca yayınlanacak 320 gösterim olacağını duyurdu. Walmart açık hava sineması etkinlikleri ile birlikte film festivalinin başından bu yana gerçekleşen 19 yıllık Tribeca Drive-In serisine de ortak oluyor. Proje bu yönüyle eğlenceli ve retro bir seçenek sunuyor. Tribeca Drive-In Temmuz ayı programında ABD’deki pandemi döneminde ön saflarda çalışanları onurlandırmak amacı ile belirli bölgelerdeki etkinlikler sağlık çalışanlarına ücretsiz olacak.

Walmart bu sinema programı dışında Camp by Walmart ile ünlüleri çevrimiçi olarak kampına konu ediyor. Çevrimiçi gerçekleşecek bu kampta LeBron James, Neil Patrick Harris, Drew Barrymore, Todd Oldham gibi ünlüler çevrimiçi kurslara ve etkinliklere liderlik edecek.

Görsel: Twitter, walmartdrive-in