Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sinema Salonlarına Steril Koltuklar

Sinema Salonlarına Steril Koltuklar

Layer tarafından tasarlanan Sequel Seat isimli sinema koltukları pandemi sürecinde salonlar için hijyenik ve ergonomik bir seçenek oluyor.

Pal elektrikli otonom scooter’ın da tasarımında imzası bulunan İngiltere merkezli tasarım ajansı Layer, COVID-19 ile birlikte yaşayacağımız dünya için alternatif tasarımlar üretiyor. Paylaşımlı otonom araçlar için Joyn isimli bir konsept geliştiren tasarım ajansı, sinema salonlarında da virüs riskini azaltmaya yönelik koltuklarıyla dikkat çekiyor.

Virüs tartışmasız seyahat ve eğlence gibi sektörleri derinden etkiledi. Kapalı alanda olunması ve insan etkileşimin fazla olması en büyük etkenler. Tiyatro veya sinema salonlarına sınırlı sayıda ziyaretçi almak veya koltukları kaldırmak bir seçenek. Layer ise COVID-19 sonrası izleyicileri sinema salonlarına çekmek için bir dizi yenilikçi özelliğe sahip koltuk tasarladı.

Hem estetik hem steril sinema koltukları

Layer, Sequel Seat adını verdiği bu koltuğun tasarımına pandemi öncesinde başlıyor. Sinema koltuklarına getirdikleri bu yeni yaklaşım COVID-19 süreci boyunca ek tasarımlarla başkalaşıyor ve ortaya nihai ürün çıkıyor.

Koltuk başlığına entegre edilmiş hoparlörler, LED’ler ve saklama alanlarının yanı sıra UV aydınlatmalı bölmesi, koruyucu panelleri, kendi kendini strilize edebilen antibakteriyel kumaşlarıyla da hijyene verdiği önemi gösteriyor. Koltukların arasında yer alan UV ışıkların bulunduğu bölme tasarımın işlevselliği açısından dikkat çekiyor. Film süresi boyunca çantanın veya telefonun sterilize olmasına imkan tanıyor.

Layer, sinema deneyimini artırmayı hedefliyor

İzleyiciler arasına konulan ve gerek duyulmadığı zaman çıkarılabilen koruyucu paneller koltukların etrafını tamamen sarıyor ve adeta bir koza modeli oluşturuyor. Koltukların ayak ve sırt bölümleri, kol dayama bölümünden ayarlanabiliyor. Bu da sosyal mesafe düşünülerek tasarlanmış sinema koltuğuna ergonomik açıdan artı puan sağlıyor.

Siyah veya bordo renklere sahip geleneksel sinema koltuklarından rengiyle de ayrılan Sequel Seat, açık pembe ve mavi pastel tonlardaki rengiyle daha yumuşak bir hissiyat veriyor. Modüler sinema koltuğu salonlara istenilen sayıda yerleştirilebiliyor.

Görsel: Layer