Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefonları Bırakın Sinema Deneyimi Büyük Ekranda Yaşanır

Telefonları Bırakın Sinema Deneyimi Büyük Ekranda Yaşanır

Joint sinema şirketi Vue için hazırlanan reklam filminde küçük ekranlara bakarak saatlerini harcayan insanlara dikkat çekerek telefondan uzaklaşın sinemaya gidin mesajını veriyor.

Modern yaşam dikkat dağıtıcı unsurlarla doludur. Cep telefonu da bunların arasında yer alıyor. Küçük ekrana bakarak sosyal medya paylaşımları yapılıyor. Görseller gönderiliyor. Saatlerce video kaydı gerçekleştiriliyor. Gün içerisinde bu kadar uzun süre ekrana bakmak bir bağımlılık oluşturuyor. Bu durum da telefondan kaynaklı çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına sebebiyet veriyor. Telefon ekranına hiç bakmadan uzun bir süre geçirilebilecek etkinliklerin sayısı ise sınırlı. Sinema, sunduğu uzun soluklu deneyim ile yaklaşık iki saat boyunca telefon ekranlarından uzak kalmaya imkan tanıyor.

Sinema üretkenliği ve odaklanmayı artırıyor

University College London tarafından sinema şirketi Vue için yapılan bir araştırmaya göre sinemaya gitmek sadece birkaç saatlik eğlencenin dışında insana psikolojik ve duygusal açıdan da iyi geliyor. Sinema deneyimi hafızayı, üretkenliği ve odaklanmayı arttırırken depresyonu ve yalnızlığı hafifletiyor. Hatta heyecanlı anlardaki kalp atışı hafif kardiyo egzersizine benzer bir etki yaratıyor. Bu durum da kalp sağlığına iyi geliyor.

Joint tarafından Vue için hazırlanan “Get Lost” başlıklı kampanya da dikkat dağıtıcı unsurlardan uzaklaşmanın ve başka hikayelerin içinde kaybolmanın değerini vurguluyor. Sinema şirketinin sunmuş olduğu büyük ekran deneyimi, ses ve koltuk sistemi kampanyanın merkezini oluşturmasa da gösterilmek istenen özellikler arasında yer alıyor.

Modern dünyanın sığınağı sinemada telefonlardan uzaklaşmak ve başka hikayelerde kaybolmak mümkün

Star Wars serisinin son üçlemesinde Finn karakterini canlandıran John Boyega tarafından seslendirilen reklam filminin yönetmenliğini Jake Scott gerçekleştirdi. İki buçuk dakikalık filmin çekimleri altı gün sürdü. Londra ve Güney Amerika’da gerçekleştirilen çekimlerde küçük ekranların içinde kaybolmuş insanların hikayesi işleniyor. Sinemanın sadece bir eğlence değil aynı zamanda kesintisiz bir deneyim sunduğunu gösteriliyor. Zihinsel hatta fiziksel artılara odaklanılıyor.

Sinemanın, salonlarda büyük ekranlarda izlenmesini tavsiye eden Boyega televizyon, bilgisayar, tablet ve özellikle küçük telefon ekranlarının bu deneyim için uygun olmadığına dikkat çekiyor. Yönetmen Jake Scott modern hayatın dikkat dağıtıcı unsurlarından uzaklaşıp güzel bir hikayeye kendini kaptırmanın önemine değiniyor. Sinemanın gücüne ve kolektif deneyimine inandığını belirten yönetmen sinemanın modern dünyanın sığınağı olduğunu söylüyor.

Filmin kamera arkası görüntülerine, filmin hikayesine, Joint kurucusu Damon Collins ve yönetmen Jake Scott’ın çekim süreci ile ilgili paylaşmış olduğu bilgilere aşağıda yer alan kamera arkası videosundan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Vue
Ajans: Joint
Prodüksiyon Şirketi: RSA Films
Yönetmen: Jake Scott
Yapımcı: Garfield Kempton
DOP: Mark Patten
Düzenleme: Dan Sherwen
Ses: Phil Bolland
Müzik: Machine
Beste: Alex Bingham / Machine
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
Renklendirme: Luke Morrison

Görsel: YouTube