Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seine Nehri Üzerinde Yüzen Açık Hava Sineması

Seine Nehri Üzerinde Yüzen Açık Hava Sineması

Dünya salgının en tehlikeli dönemlerini atlatmış gibi görünse de kaygılar hala devam ediyor. Bu nedenle sürekli farklı etkinlik biçimleri gündeme geliyor. Berlin’de herkesin kendi evinin penceresinden izlediği Window Flicks adlı sokak sinemaları bunun en dikkat çekici örneklerindendi. Yine sosyal mesafe için 700 tiyatro koltuğundan 500’ünü söken Berliner Ensemble bu anlamda ilgi çekti. Paris’te ise Seine Nehri üzerinde yer alacak Cinéma sur l’Eau adlı yüzen bir açık hava sineması için hazırlıklar yapılıyor.

Sosyal mesafeyi koruyarak sinema keyfi yapmak

Paris belediyesi 2007’den bu yana her yıl, Seine nehri kıyısı ve Bassin de la Villette çevresinde geçici yapay plajlar oluşturuyor ve bu etkinliğe Paris Plages (Paris Plajları) adı veriliyor. Yüzen sinema Cinéma sur l’Eau (su üzerinde sinema) da 18 Temmuz’da bu etkinlik kapsamında kurulacak. Sinema yaz boyunca devam edecek ve ücretsiz olarak hizmet verecek. Sinema tutkunları etkinlik için ayrılan 38 elektrikli tekneden 2018 yapımı komedi filmi Le Grand Bain‘in tadını çıkaracaklar. Buna ek olarak, Quai de Seine’de 150 şezlong da sinema izleyicilerine ayrılacak. Böylece daha fazla insan açık havada film izleyebilecek.

Paris Plages

Her tekne, aynı aileden veya arkadaş olan altı kişilik gruplara ayrılacak. Böylece virüsün yayılma riski azaltılacak. Etkinlik, sinema salonu zinciri M2 ve Häagen-Dazs’ın katkılarıyla düzenlenecek. Senkronize yüzme takımında yer alan bir grup erkeğin hikayesini konu alan Le Grand Bain’e ek olarak, A Corona Story adlı kısa film de gösterilecek. Bu kısa film M2 sponsorluğunda bir yarışma kazanmış.

Görsel: Paris.fr


Bigumigu Yazarı
| GENEL