Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
COVID-in-Residence Projesi için Açık Çağrı

COVID-in-Residence Projesi için Açık Çağrı

COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında düzenlenen COVID-in-Residence: Yaratıcı Ortak Üretimin Keşfi projesi için başvurular başladı.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz her sektörü olduğu gibi yaratıcı endüstri ve bu alanda çalışan bağımsız profesyonelleri de etkiledi. Son dönemde yapılan araştırmalara göre gelir kaybı yaşayan hizmet alanlarının başında yüzde 35’lik oranla Tasarım ve Yaratıcı işler geliyor. Ayrıca bağımsız profesyonellerin yüzde 44’ünün gelirlerinde düşüş meydana geldiği de araştırmanın sonuçları arasında yer alıyor. Bu rekabet ortamında her üç bağımsız profesyonelden biri iş bulabilmek adına hizmet bedellerini düşürmek durumda kalabileceklerini düşünüyor.

Yaratıcı endüstrilerde çalışan bağımsız profesyoneller desteklenecek

Ekonomik ve sosyal açıdan belirsiz bir dönemin içinden geçilirken yaratıcı profesyonelleri sektörlerin devamlılığı için desteklemek gerekiyor. Yaratıcı bireyler için hayata geçirilen COVID-in-Residence: Yaratıcı Ortak Üretimin Keşfi projesi de COVID-19 döneminde yaşanan ekonomik krizden etkilenen yaratıcı endüstrileri merkezine alıyor. Bu alanda bağımsız çalışan profesyonelleri desteklemeyi amaçlıyor.

COVID-in-Residence: Yaratıcı Ortak Üretimin Keşfi; bağımsız profesyonellere iş birliği, mentorluk ve alt yapı gibi destekler sağlıyor. Açık çağrı ile takımlar halinde bir araya gelecek bağımsız yaratıcı profesyoneller “eğitim ve öğrenme”, “işin geleceği” ve “sağlık ve iyi olma hâli” temaları etrafında proje geliştirecek. Takımlar proje süresince eğitim, mentorluk ve altyapı desteklerinden yararlanacak. Bağımsız yaratıcı profesyoneller, fiziksel mekâna ve bir araya gelmeye bağlı olmayan alternatif dayanışma ve iş geliştirme modelleri oluşturarak dijital çok disiplinli iş birliklerinin yolunu açacak.

COVID-in-Residence için son başvuru tarihi 19 Temmuz

ATÖLYE ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen proje Temmuz – Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yaratıcı endüstriler, sosyal bilimler, iş geliştirme, teknoloji ve mühendislik gibi alanlarda farklı disiplinlerde bağımsız çalışan profesyoneller projeye başvurabilecek.

Başvurular bireysel olarak veya en fazla 6 kişilik takımlar halinde yapılabiliyor. COVID-in-Residence: Yaratıcı Ortak Üretimin Keşfi projesinin son başvuru tarihi 19 Temmuz 2020. Sonuçlar 24 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için covidinresidence.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE