Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tiyatro Oyunu İçin Büyüleyici Bir Dijital Tanıtım Kampanyası

Tiyatro Oyunu İçin Büyüleyici Bir Dijital Tanıtım Kampanyası

Aristophanes'in "Kuşlar" adlı oyununun tanıtımı için Beetroot Design tarafından "Aristophanes'in Birds 2.0" isimli bir dijital kampanya hazırlandı.

MÖ 446 – MÖ 386 yılları arasında Atina’da yaşamış komedya yazarı Aristofanes’e ait olan ve son olarak Yunanistan’da Nikos Karathanos’un yönetmenliğinde sahnelenen “Kuşlar” görüntülerle ve seslerle hayat bulan bir oyun. Atina’nın yanı sıra New York ve Şili’de de sahnelenen oyunun tanıtımı için Beetroot Design tarafından Aristophanes Birds 2.0 adı altında çok etkileyici tasarımlar hazırlanmış.

Kuşlara dönüşen oyuncular ve dansçılar

Behance’te öne çıkarılan Aristophanes Birds 2.0, Güney Amerika izleyicilerine oyuna tanıtan ve onları bu eşsiz gösteriye hazırlayan bir videonun sıra videoyla ilişkili görsellerden ve bir Instagram filtresinden oluşuyor. Kampanya ile oyuncuların sahnede kuşlara dönüştüğü mistik anı ve karakterleri en etkili şekilde görselleştirmeyi hedeflemişler. Kuşlar oyunda insanın uçma arzusunu, bilinmeyen yerleri keşfetme dürtüsünü, gerçek arzularıyla temasa geçme isteğini sembolize eden metaforlar.

Beetroot Design, kampanyada oyuncuları ve dansçıları öne çıkarmış. Performanslar, 3B grafikler ve çağdaş ses efektleriyle güçlendirilmiş. Bu karışıma oyuncuların ve dansçıların enerjisi, ifadeleri ve mizahi yaklaşımı da eklendiğinde gerçekten neşe ve merak uyandıran görüntüler ortaya çıkmış.

Tanıtımın bir parçası olan Instagram filtresi herkese açık ve her kullanıcıyı renkli bir kuşa dönüştürebiliyor. Bu şekilde izleyici, duyularına ve bilinçaltına hitap eden eğlenceli bir etkileşim kuruyor. Kendini daha o anda oyunun bir parçası gibi hissetmeye başlıyor.

Beetroot Design’ın çalışamalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance