Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Zaman Her Yerde Hayatı Keyfince Yaşa!

Her Zaman Her Yerde Hayatı Keyfince Yaşa!

Pepsi'nin yeni sloganı "That’s What I Like" hayatı kendi istekleri doğrultusunda utanmadan yaşayan insanları merkeze alıyor.

Pepsi 20 yıl aradan sonra ABD’de markasının yeni sloganını belirledi. That’s What I Like (İşte Bunu Seviyorum) sloganı Pepsi’nin müşterileri ile gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda ortaya çıktı. 2020’ler boyunca sık sık kullanılacak olan slogan, hip-hop, latin ve pop şarkılarının yer aldığı reklam filmleri ile tanıtıldı.

Çekinmeyen, kimseyi dinlemeyen, keyfince yaşayan insanların ortak noktası: Pepsi

Reklam filmlerinin genel temasında başka insanların ne dediğini umursamadan kendi keyifleri için hayatı yaşayan insanlar yer alıyor. ABD’de gerçekleşen kampanya metroya binmek veya ızgara başında et pişirmek gibi gündelik durumlarda bir anda dansa başlamalarını içeren beş farklı reklam filmini içeriyor.

Goodby Silverstein & Partners ve Alma tarafından yaratılan reklam filmlerinde beklenmedik anlarda kendini bulan insanların deneyimleri yansıtılıyor. “Glow Up” ve “Fade Away” başlıklı filmler Goodby Silverstein & Partners tarafından yaratılırken “DJ BBQ”, “Subway” ve “Lavandería” Alma imzası taşıyor.

Goodby Silverstein & Partners gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre Pepsi tüketenlerin bir karaoke etkinliğinde diğer insanlara göre daha fazla şarkı söylemeye eğilimli olduğu belirtiliyor. Ayrıca yine araştırmanın sonuçlarında bir filmin sonunda alkışlayanlar arasında olan kişilerin ve baharın ilk gününde işe gitmemeye daha yakın insanların Pepsi tükettiği bilgisi yer alıyor. Bu verilerden yola çıkan ajans, başka insanların ne dediğini düşünmeyen ve daha cesur insanların Pepsi tükettiği sonucuna vararak kampanyanın sloganını belirlemiş.

That’s What I Like sloganı markanın önümüzdeki kampanyalarında yer almaya devam edecek

Pepsi pazarlama başkan yardımcısı Todd Kaplan müşterilerinin diğer kola tüketicilerinden daha farklı olduğunu tutulu ve sadık insanların kendi markalarını tercih ettiğini belirtiyor. Slogan tüm bu gerçeklerle örtüşerek ortaya çıkıyor.

Filmler, Golden Globe gibi programların yanı sıra dijital olarak da yayınlanıyor. Marka, kampanyanın Super Bowl sırasında gösterimi ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı. Ancak metroda geçen reklam filminde Shakira’nın seslendirdiği “Whenever, Wherever” parçası yer alıyor. Latin müziğinin beğenilen iki sanatçısı Jennifer Lopez ve Shakira’nın Super Bowl devre arası şovunda yer alacak olması kampanyanın Super Bowl ile ilişkisini de güçlendiriyor.

Yeni slogan Pepsi, Pepsi Zero Sugar ve Diet Pepsi ambalajlarının üzerinde yer alacak. Ayrıca tüm reklam ve promosyon çalışmalarında da kullanılacak.

Künye

Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Yaratıcı Eş Başkan: Jeff Goodby
Eş Başkan: Rich Silverstein
CCO: Margaret Johnson
Yaratıcı Yönetmen: Adam Reeves,Brandon Mugar
Metin Yazarı: Clark Chamberlin
Sanat Yönetmeni: Jason Gan
İdari Yayın Yapımcısı: Matthew Winks
Ajans: Alma
Yönetmen: Joseph Kahn
CEO: Luis Miguel Messianu
CCO:: Alvar Sunol
Prodüksiyon Şirketi: Supply & Demand LA
İdari Yapımcı: Nathan de la Rionda
Düzenleme: Wild Child Editorial

Görsel: YouTube, prnewswire