Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Heykeller İnşa Edebileceğiniz Küp Sistemi: GHOSTKUBE

Hareketli Heykeller İnşa Edebileceğiniz Küp Sistemi: GHOSTKUBE

Erik Åberg’in tasarladığı hareketli küp sistemi GHOSTKUBE, hareket eden yapılar inşa etmenize imkan tanıyor.

Mıknatıslı minik küplerden oluşan PIXIO yapı seti, origami blok seti Troxes, modüler tasarım kiti TiKA, şeker kamışından üretilen çevre dostu LEGO’lar, mantardan yapı oyuncağı Qurkies gibi pek çok yenilikçi yapı seti sık sık karşımıza çıkıyor. İsveçli tasarımcı Erik Åberg’in tasarladığı GHOSTKUBE ise hareketli küplerden oluşan yapı taşlarıyla fark yaratıyor.

GHOSTKUBE birbirine geçen hareketli küplerden oluşan bir blok seti

Erik Åberg, GHOSTKUBE’u tasarlarken origami konseptini ahşapla yeniden yaratmak ve nesnelerin sabit formlarından ziyade nasıl hareket ettikleri üzerine odaklanmak istemiş. Bir balık ya da bir kuş sürüsünde olduğu gibi organik, gerçekçi ve akıcı bir hareket arayışına girmiş. Çalışmalarına sadece iki veya üç küp içeren basit yapılarla başlamış. Daha sonra, orijinal heykelin her yöne hareket edebilen, katlanabilen, açılabilen ve şekil değiştirebilen yüzlerce versiyonunu yaparak bu yapıları gözlemlemiş. Bir dizi deney yapmış ve bu deneylerin sonucunda birbirine geçen hareketli küp sistemi olarak nitelendirilen GHOSTKUBE’u geliştirmiş.

Bir sonraki Mars göreviniz için uzay roketi geliştiriyorsanız, mimari yapılar hayal ediyorsanız veya nano teknoloji için atomik yapıları araştırıyorsanız, GHOSTKUBES yaratıcılığınızı ortaya koymanızı sağlayacak bir araç görevi görebilir.

Small box (12 küp), big box (24 küp), friend set (48 küp), architect set (96 küp), master builder set (144 küp) gibi farklı seçeneklerle sunulan GHOSTKUBE Kickstarter’da fonlanmaya devam ediyor.

Görsel: Kickstarter