Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modüler Tasarım Kiti: TiKA

Modüler Tasarım Kiti: TiKA

Tika; oyun oynama, öğrenme, tasarım ve prototip hazırlama olanakları sunan modüler bir tasarım kiti olarak yetişkinlerin yaratıcılığını tetikliyor.

LEGO’nun olmadığı bir dünya, herhalde çocuklar ve çocuk kalanlar için çok sıkıcı bir yer olurdu. Peki LEGO dışında farklı araçlar denemeye ne dersiniz? TiKA; yapı, geometri ve estetik anlayışınızı kullanmanıza yardımcı olacak eğlenceli bir modüler bir kit olarak tasarım tutkunuzu tatmin etmeye aday.

12’den 112’ye herkese TiKA

Taban/kaide, manyetik toplar ve bu manyetik toplara/eklemlere tutturulan çubuklardan oluşan TiKA, 12 ila 112 yaşları arasındaki herkesin kullanabileceği bir tür oyuncak. TiKA, çeşitli yapılar inşa etmenize ve bunları test etmenize, soyut iskelet yapılar oluşturmanıza, bitki kafesi yapmanıza ve hatta soyut LED aydınlatmalar tasarlamanıza imkan tanıyor. Metal toplar eklem işlevi görüyor. Çubukların içindeki neodimyum mıknatıslar ise TiKA’ya elektrik iletkenliği sağlayarak aydınlatma tasarımları yapabilmenizi mümkün kılıyor.

TiKA; standart yapı kiti, saksı yapı kiti ve bir de aydınlatma yapı kiti olmak üzere 3 farklı versiyonda sunulmuş. TiKA ile ne yaparsanız yapın ilk adım kaide üzerine metal topları yerleştirmek. Daha sonra mıknatıslı tahta çubukları bu toplara tutturabilirsiniz. Çubuklar yerine oturduğunda tik diye ses çıkarıyor ki ürünün ismi de bu sesten geliyor. İstediğiniz kadar çubuk ekleyerek, yapının bütünlüğünü test ederek ve daha fazla top ekleyerek tasarımınızı geliştirebiliyorsunuz.

Tika çubukları oldukça uzun ömürlü. Her çubuk kayın ağacından yapılmış ve güçlü neodimyum mıknatıslarla donatılmış. Kaideler ise hangi kit versiyonunu kullandığınıza göre değişiyor. Örneğin standart kitte normal bir ahşap kaide, aydınlatma kitinde ışık ayarı anahtarını da içeren kablolu bir kaide bulunuyor. Bu kaidedeki anahtar sayesinde, ruh halinize ve ihtiyacınıza göre ışığın seviyesini ayarlayabiliyorsunuz.

Florin Cobuz ve Adrian Enache imzasını taşıyan TiKA; kullanıcıyı iki şey için test ve teşvik ediyor; yapı oluşturma yeteneği ve estetik algı. Kullanıcı tasarladığı şeyi dilediği şekilde geliştirebiliyor veya bozup yerine başka bir şey yapabiliyor. Kit hedef kitlesi tarafından olumlu karşılanmış olacak ki, Kickstarter’da 1 hafta içinde hedeflediği fonu toplamış ve kampanya dün başarıyla tamamlanmış.

Modüler Tasarım Kiti: TiKA

Görsel: Kickstarter