Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas’tan Doğal ve Yapay Işıkla Şarj Olabilen Kulaklık

adidas’tan Doğal ve Yapay Işıkla Şarj Olabilen Kulaklık

Kısmen geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen kulaklıklar doğal ve yapay ışık kullanarak 80 saate varan kablosuz kullanım sunuyor.

adidas, Powerfoyle güneş pillerinin kısmen geri dönüştürülmüş plastik kafa bandına yerleştirildiği, doğal veya yapay ışıkta kendi kendini şarj eden RPT-02 SOL adlı yeni kulaklık modelini tanıttı. Markanın yeni modeli, bir hafta önce dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan kulaklığının lansmanını yapan Urbanista ile aynı teknolojiye sahip.

İsveçli güneş enerjisi teknolojileri şirketi Exeger tarafından üretilen Powerfoyle güneş pilleri, güneş ışığını ve iç mekan ışığını elektriğe dönüştürebiliyor. Güçlü ve sürekli bir doğal ışık kaynağına ihtiyaç duyan eski tip güneş pillerinin aksine, Powerfoyle çeşitli ışık koşullarında şarj olabilme özelliğine sahip. Çalışma prensibi, bitkilerin fotosentez sırasında ışık enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürme sürecini temel alınarak modellendi. İçeriğindeki nano katmanlar ışığa maruz kaldığında kulaklıklara güç sağlayan elektriği üretiyor.

Öte yandan kulaklıkların üzerinde, farklı ışık koşullarında ne kadar iyi şarj olduğunu gösteren bir ışık göstergesi bulunuyor. Kullanıcılar en güçlü ışığın nereden geldiğini kafa bandının yan tarafındaki bu göstergeden anlayabilecekler. Buna ek olarak adidas kulaklık uygulaması ile şarj ve pil durumlarını gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler.

Kulaklıklar yüzde 87’si tüketim sonrası geri dönüştürülmüş PC-ABS ve naylon kullanılarak üretildi. Plastikle çalışmayı seven marka, daha önce plastikten yüzen bir tenis kortu inşa etmişti.

Plastik Atıklardan Yapılmış Yüzen Tenis Kortu

Su geçirmez özelliği bulunmayan RPT-02 SOL, insan terine ve hafif yağmur gibi su sıçramalarına karşı dayanıklı. adidas’ın daha önce piyasaya sürdüğü 40 saatlik kablosuz oynatma özelliğine sahip RPT-01 modeline kıyasla yaklaçık 80 saat kablosuz kullanım vaat eden RPT-02 SOL’ün, aktif bir yaşam tarzına uyum sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. RPT-02 SOL kulaklıklar 23 Ağustos’ta satışa sunulacak.

Görseller: adidas.