Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sesini Arayan Bir Balinanın Hikayesi

Sesini Arayan Bir Balinanın Hikayesi

Carol Freeman tarafından yazılan ve yönetilen The Bird & the Whale, genç bir balinanın masalsı hikayesini cam üzerine boyama tekniğiyle anlatıyor.

Animasyonda kullanılan malzeme ve teknik, filmin ruhunu belirleyen en önemli faktörlerden. Çıplak insan bedenine damgalanan izler, buluntu objeler, çıkartmalar ya da yüzlerce farklı insanın hikayeyi kare kare resimlemesi ortaya güzel işler çıkarabilir. The Bird & the Whale ise eski bir teknik olan cam üzerine boyama (paint-on-glass) animasyon tekniğiyle hazırlanmış. Her bir karesi yağlı boya tablo gibi tek tek boyanmış bir film olarak farklı bir estetik haz yaratıyor izleyicide.

The Bird & the Whale

The Bird & the Whale, aynı cam üzerine yapılan 4.500 farklı yağlı boya resimden oluşuyor

Carol Freeman tarafından yazılan ve yönetilen aniamasyon, 7 dakika uzunluğunda. Filmin kareleri, toplamda 4.500 farklı resimden oluşuyor. Her bir kare, geç kuruyan yağlı boya ile cam üzerine yapılan ve ardından da tepeden fotoğraflanan resimler. Videoda da göreceğiniz üzere bir kare fotoğraflandıktan sonra camın üzeri tamamen veya kısmen siliniyor ve aynı camın üzerine yeni kare resimleniyor. Resimleri yapanlar ise Carol Freeman’ın da dahil olduğu İrlandalı bir kadın sanatçı ekibi. Ekip Paper Panther adlı animasyon stüdyosu çatısı altında üretim yapıyor.

The Bird & the Whale

The Bird & the Whale, sesini bulmaya çalışan genç bir balinanın hikayesini anlatıyor. Genç balina bir gün gemi kazasından kurtulan kafeste bir kuş görüyor ve bu karşılaşma nedeniyle kaderi değişiyor. Film Cannes Genç Yönetmen Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi, Gümüş Ekran Ödülü de dahil olmak üzere dünya çapındaki pek çok festivalden ödülle dönmüş ve övgüyle karşılanmış.

Animasyonun yapım süreci:

Görsel: Vimeo