Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor

Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor

Yirego'nun tasarladığı elektriksiz çamaşır makinesi Drumi; tesisat gerektirmeyen, çevre dostu ve taşınabilir bir alternatif olarak bu yaz satışa sunulacak.

Gerek sürdürülebilirlik trendi gerekse dünyanın elektrik olmayan bölgelerine fayda sağlamak amacıyla elektriksiz çalışan ürünler sık sık gündeme geliyor. Bu eğilimle birlikte ortaya çıkan elektriksiz klimaya, elektriksiz buzdolabına ve bisiklet çamaşır makinesine yer vermiştik. 2015 yılından beri adından söz ettiren Drumi adlı elektriksiz çamaşır makinesinin de bu yaz piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Pedalla çalıştırılabiliyor ve tesisat gerektirmiyor

Kanadalı şirket Yirego’nun ürettiği çevre dostu çamaşır makinesi Drumi, tamamen insan gücüyle çalışıyor. Bir defada yaklaşık 2,3 kg çamaşır yıkayabiliyorsunuz. Çamaşırlarınızı yıkamak için 3-5 dakika boyunca pedalına basmanızın yeterli olduğu, buna ek olarak durulama için 1-2 dakika ve sıkma için de 30 saniye daha çalıştırmanız gerektiği belirtilmiş. Çamaşır miktarına göre 6-12 litre su 3-5 ml deterjan kullanılması önerilmiş. Otomobilinizin bagajına atarak dilediğiniz yere götürebileceğiniz bir cihaz. CES 2018’de İnovasyon Ödülü alan Heatworks adlı bulaşık makinesinde olduğu gibi Drumi de su tesisatı gerektirmiyor.

10.000 saatlik geliştirme çalışmaları sonucu bugünkü haline gelen Drumi’deki değişikliklerden biri taşıma sapı. Bu sap kullanıcının, cihazı tek elle rahatça taşıyabileceği şekilde yeniden tasarlanmış. Ayrıca bu sapın bir işlevi daha var. Yıkama sırasında Drumi’nin kapak kilidi haline geliyor. Böylece kullanıcı pedal çevirirken kapağın açılması önleniyor. Bri başka değişiklik ise Drumu’nin boyunun daha kısa olması. Dengenin ve dayanıklılığın artırılması için makinenin ağırlık merkezi daha alt bir seviyeye inmiş, devrilmesinin önüne geçilmiş böylece. Bir başka yenilik de tamburun çıkarılabilir hale gelmiş olması. Böylece makinenin içi kolaylıkla temizlenebiliyor.

Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor

Drumi, elektrik ve su şebekesinden uzakta yaşayan topluluklara hizmet etmesi için olduğu kadar küçük apartman dairelerinde yaşayanlar ya da seyahat edenler için de kolaylık olarak tasarlanmış. Acilen yıkamak istediğiniz tek bir tişörtünüz var diyelim, hem zamandan hem de elektrikten tasarruf ederek Drumi ile halledebiliyorsunuz.

Where would you take your YiREGO? #yirego2go #drumi #green #yirego #sustainable

A post shared by Yirego (@yirego) on

Drumi 2016 yılında Indiegogo’da fonlanmış ve hedefinin %224’ü kadar destek toplayarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Ürünün bu yaz piyasaya çıkarılması planlanıyor. Gümüş ve altın olmak üzere 2 farklı renk seçeni sunulmuş. Hatta şimdiden internet üzerinden 299 dolar fiyatla erken sipariş vermek mümkün.

Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor Elektriksiz Çamaşır Makinesi Drumi Bu Yaz Piyasaya Çıkıyor

Görsel: Indiegogo