Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Bulaşık Makinesi

Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Bulaşık Makinesi

Heatworks; internete bağlanabilen ve tesisat gerektirmeyen set üstü bulaşık makinesi Tetra ile CES 2018'de İnovasyon Ödülü aldı.

Heatworks, Tetra adlı yeni bulaşık makinesini CES 2018’de tanıttı ve bu ürünle 2018 CES Innovation Award (CES İnovasyon Ödülü) aldı. Internete bağlanabilen set üstü makine, çoğumuzun evinde olmasını isteyeceği türden avantajlı özelliklere sahip.

Tetra, su tesisatı gerektirmiyor

Stüdyo dairelerde ya da mutfağı küçük olan evlerde yaşayan insanların en büyük sorunlarından biri bulaşık makinesi için yer ayarlamak. Tek başınıza yaşıyorsanız, yer ayarlasanız dahi az bulaşık çıktığından makineyi çalıştırmak için dolmasını beklemeniz gerekiyor. Bu durumda set üstü bulaşık makinesi işinizi görebilir. Ancak bu defa da su tesisatı sorunu nedeniyle makineyi yerleştireceğiniz alan konusunda özgür hareket edemiyorsunuz. Heatworks her şeyden önce kullanıcının bu tür ihtiyaçlarını çok iyi tespit etmiş olacak ki Tetra’yı su tesisatı gerektirmeyen bir ürün olarak tasarlamış.

Elde yıkamaya oranla önemli miktarda su tasarrufu

Heatworks’e göre 2 kişinin yaşadığı bir evde Tetra kullanıldığında, bulaşıkları elde yıkamaya oranla her yıl yaklaşık 5.680 litre su tasarrufu yapılabilir. Bu da hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük bir avantaj anlamına geliyor. Makineye su girişini elle yapıyorsunuz. Dolayısıyla ne kadar su harcadığınızı da her zaman bizzat gözlerinizle görüyor, bilincinde oluyorsunuz. Hazneye su doldurmak birkaç dakikanızı alıyor ve 1,90 litre su yeterli oluyor. Bu aynı zamanda daha az deterjan kullanmak anlamına geliyor. Yıkama bittiğinde haznedeki atık suyu elle çıkarmanız gerekiyor ki bu da atık suyu örneğin tuvalette sifon çekmek yerine kullanmanız için iyi bir fırsat. İç deterjan haznesi onlarca yıkama boyunca yetiyor. Tetra’nın bir başka güzel yanı da şeffaf olması. Böylece yıkama sürecini görsel olarak takip edebiliyorsunuz. Bulaşık kapasitesini tek seferde 10 tabak veya 10 bardak alabilecek şekilde tarif etmek mümkün. Üstelik yerleştirme alanlarını dilediğiniz şekilde organize edebiliyorsunuz. Bazı evlerde sırf makine dolsun diye az kirli bulaşıkların dahi makineye yerleştirildiği ve bunun da su ve enerji israfına yol açtığı bir gerçek. Tetra’nın kapasitesinin küçük oluşu bu açıdan da avantajlı. Bir yıkama döngüsünün yalnızca 10 dakika sürmesi de hızına yetişemediğimiz yaşamlarımızda büyük bir kolaylık.

Tetra’nın internete bağlanabildiğini yukarıda belirtmiştim. Nesnelerin interneti kavramını daha önce duyanlar için bu çok şaşırtıcı bir özellik değil elbette. Bu özelliği sayesinde mobil uygulama ile yıkama sürecinde suyun basıncını, yıkama döngüsünü ve yıkamanın başlangıç saatini ayarlayabiliyorsunuz.

Küçük bir mikrodalga fırın boyutunda olan ürünün fiyatı 300 dolar olarak belirlenmiş. Bu yıl Aralık ayında ABD’de satışa sunulması planlanıyor.

Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Bulaşık Makinesi Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Bulaşık Makinesi Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Bulaşık Makinesi

Görsel: Heatworks