Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ultraviyole Işınlı Mini Bulaşık Makinesi

Ultraviyole Işınlı Mini Bulaşık Makinesi

Küçük yaşam alanları için tasarlanan Bob the mini dishwasher, bulaşıkları yıkamasının yanı sıra UV-C sayesinde eşyaları sterilize edebiliyor.

Tek başına yaşayanlar veya bir evde sadece iki kişi kalanlar için klasik bulaşık makinelerinden verimli bir şekilde faydalanmak oldukça zor. Hacimsel açıdan oldukça yer kaplayan beyaz eşya kategorisindeki bu ürün iki üç parça bulaşık için gereksiz su tüketimi yapıyor. Makineyi tamamen doldurmak için ise en az üç dört gün tüm öğünleri biriktirmek gerekiyor. Ekmek kızartma makinesinden ilham alan Toasher tasarımsal yaklaşımıyla küçük evde yaşayan tek kişinin bulaşık derdini oldukça pratik bir şekilde çözüyor. Aynı şekilde CES 2018’de İnovasyon Ödülü’nü kazanan Tetra ise hem oldukça küçük bir alan kaplıyor hem de su tesisatı gerektirmiyor.

Geri dönüştürülmüş plastikten üretilen çevreci bulaşık makinesi

Bu iki bulaşık makinesi benzeyen bir diğer ürün IFA 2020’de tanıtılan Bob the mini dishwasher oldu. Daan Tech tarafından üretilen Bob the mini dishwasher boyutu, tasarımı ve özellikleriyle şirin ve kompakt bir çözüm sunuyor. 2016 yılında Fransa’da kurulan tasarım şirketi yenilikçi tasarımlarıyla çevreye duyarlı ve geri dönüşümü merkezine alan ürünler ortaya koyuyor.

Daan Tech tarafından çevre dostu bulaşık makinesi olarak tanımlanan Bob the mini dishwasher 27 x 27 x 34 cm boyutlarında. Küçük bir tezgahın üstüne sığabilen bulaşık makinesi bir seferde 6 bardak ve tabak, 12 adet çatal bıçak takımı yıkayabiliyor. Bu da iki kişilik bir evin günlük döngüsüne denk geliyor.

Bulaşık için gerekli su, bir hortum ile direkt olarak kaynağa bağlanabildiği gibi haricen de makinenin deposuna eklenebiliyor. Tek seferde 2,9 litre su kullanıyor. Bu özellik onu çevreci ürünler kategorisine sokuyor. Ayrıca en az 10 yıl dayanacak şekilde tasarlanmış gövdesi geri dönüştürülmüş plastikten yapıldığı için döngüsel ekonomiye katkı sunuyor. Minik makine için özel hazırlanan deterjan paketleri 30 yıkamaya kadar dayanıyor ve paketler de geri dönüştürülmüş plastikten yapılıyor. Boşalan tabletler yeniden doldurulmak üzere geri gönderilebiliyor.

UV-C seçeniyle sterilizasyon

Bob the mini dishwasher’ın dikkat çeken bir diğer özelliği ise pandemi sürecinde makineye eklendi. Tasarımı gerçekleştiren Daan Tech, ürüne UV-C sterilizasyon seçeneği ekledi. Bu sayede ultraviyole ışınlar kullanılarak sterilizasyon işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu özellik tabak veya bardaklar için kullanılabileceği gibi maske, cüzdan, anahtar gibi günlük kullanılan diğer eşyaların temizliği için de alternatif bir seçenek sunuyor.

Yaklaşık 10 kilogram ağırlığındaki makine 12 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

Görsel: Daan Tech, YouTube