Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vipoo Srivilasa’nın Porselen Figürleri

Vipoo Srivilasa’nın Porselen Figürleri

Vipoo Srivilasa; altın süslemeli, çiçekli ve puantiyeli birimlerden oluşan benzersiz porselen figürler üretiyor.

Figürlerin gövdelerinde zengin ayrıntılarla bezeli desenler ve illüstrasyonlar yer alıyor. Genel olarak neşeli bir havaları var. Heykeller şu anda Avustralya’da sanat galerisi Edwina Corlette‘de, sanatçının solo sergisi Solitude and Connection’da izleyiciyle buluşuyor.

Figürler iki farklı kültürün etkisi altında

Vipoo Srivilasa bu figürlerde, insan anatomisini flora ve fauna ile birleştirerek “sevginin aldığı çeşitli biçimleri” keşfediyor. Tayland’da doğup büyüyen ve şu anda Melbourne’de yaşayan Srivilasa, sık sık bu iki kültürün nasıl örtüştüğünü ya da farklılaştığını ve bu ikisi aradaki boşlukta bulunmanın ne anlama geldiğini araştırıyor. Çoğu figür, iki parmağını havada tutuyor. Bu, konuma ve bağlama göre çok çeşitli anlamlara gelebilen bir hareket.

Koleksiyon tanrıların doğaüstü özelliklerine, büyümeye ve sadeliğin verdiği hazza gönderme yapıyor. Sanatçı “Sevgi bir çiçek dizisi gibi çeşitli ilişkilere nüfuz eder; arkadaşlıkları, aile bağlarını ve doğa ile derin bağı kapsar. Geniş bir bahçedeki canlı taç yaprakları gibi bu ilişkiler bize sevginin sınır tanımadığını hatırlatır.” diyor.

Sanatçının yeni çalışmalarını, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.