Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Festka’dan Porselen Bisiklet

Festka’dan Porselen Bisiklet

Festka, porselen koleksiyoncusu bir müşterisinin siparişi üzerine "Festka Spectre Porcelain" adlı porselen estetiğine sahip karbon fiber bir bisiklet üretti.

Kişiye özel bisiklet tasarımlarıyla tanınan bisiklet markası Festka, Bangkok’ta yaşayan bir bisiklet tutkunu için porselen görünümlü bir bisiklet üretti. Bisikletin mavi ve altın süslemeleri ünlü çek illüstratör Michal Bačák tarafından elle çizildi. Festka Spectre Porcelain adlı bu bisiklet projesinin tamamlanması on üç ay sürdü.

Porselen koleksiyoncusuna özel porselen görünümlü bisiklet: Festka Spectre Porcelain

Michal Bačák, bisiklet kadrosuna yaptığı çizimlerde kobalt mavisi boya kalemi ve 24 ayar altın varak kullandı. Çizimler, bisikleti sipariş eden Suratchaj Chenyavanij’in yaşamındaki önemli dönüm noktalarını ve porselene olan ilgisini anlatıyor. Kırılgan porselen görünümünün aksine aslında bisikletin kadrosu karbon fiberden yapılmış ve diğer yüksek performanslı Festka Spectre modelleri gibi kullanılabilir durumda.

Suratchaj Chenyavanij bu bisikletten o kadar memnun kalmış ki durumu “Çok fazla özel yapım bisikletim var ancak özelleştirme kavramının ne olduğunu şimdi anlıyorum. Festka bu bisikletle tüm beklentilerimi aştı. ” şeklinde ifade etmiş.

Michal Bačák, Festka’nın sanat yönetmeni Tom Hnida tarafından seçilmiş. İllüstratörün yapım sürecinde tüm detayları stratejik olarak planlamak için müşteriye yakın olması, ona rahatça danışabilmesi sağlanmış. İllüstrasyonlarda, bisiklet sahibinin çocuklarının isimlerinden seyahat etme, flüt çalma, bisiklet tutkusu ve bisiklet sporuna olan ilgisi gibi hayatındaki tüm kilometre taşlarına ve hobilerine yer verilmiş.

Festka Spectre Porcelain Festka Spectre Porcel Festka Spectre Porcelain Festka Spectre Porcel

Görsel: Instagram