Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Super 73: Motosiklet Görünümlü Elektrikli Bisiklet

Super 73: Motosiklet Görünümlü Elektrikli Bisiklet

Lithium Cycle tarafından tasarlanan Super 73 elektrikli bisiklet, 70’lerin mini motosikletlerini günümüze taşıyor.

Super 73, 70’li yıllarda Amerika’da yaygın olarak kullanılan, bisiklet ve motorun karışımından oluşan küçük boyutlardaki motosikletlerin günümüze uyarlanmış bir versiyonu. Eskinin klasik görüntüsünü, günümüz teknolojisiyle birleştiren Super 73, teknik olarak her ne kadar bir elektrikli bisiklet olsa da çerçeve tasarımı, konforlu selesi ve 50×10 santimlik lastikleriyle ilk bakışta daha çok bir motosikleti andırıyor.

1000 watt güç üreten, çıkarılabilir lityum-iyon bir pile sahip olan Super 73’deki Bafang motor, diğer mini boy bisikletlerin aksine orta kısımdaki pedal grubunda konumlandırılmış. Saatte 48 kilometre hız yapabilen bisikletin pili, 3 buçuk saatte tamamen yeniden şarj oluyor. Çıkarılabilir pil, bir anahtar yardımıyla sabitlenebiliyor.

Super 73’ün diğer özellikleri arasında ise; disk frenler, pile yerleştirilmiş arka far, LCD panelli ön far, şişe açacağı ve içecekleri yerleştirmek için bir kap tutucusu ile USB şarj ünitesi yer alıyor. Sol elciğin yanına yerleştirilen butonlarla kontrol edilebilen LCD panelden; saatteki hız, mesafe ve pilin şarj seviyesi görüntülenebiliyor.

Kickstarter’da fonlanan ve Ekim 2016’da piyasaya çıkması beklenen Super 73’ye, kampanya destekçileri 1.799 dolar karşılığında sahip olabilecek. Bisikletin normal satış fiyatı ise 2.999 dolar olacak. 18 gün sonra sona erecek olan kampanya şu ana kadar 207.010 dolar destek görmeyi başarmış.

https://www.kickstarter.com/projects/782844499/the-super-73/

Görsel: Kickstarter