Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Hayat Mükemmel Değil 

Gerçek Hayat Mükemmel Değil 

Polaroid, gerçek hayatın gerçek manzaralarını ortaya koyan küresel kampanyasını başlattı.

Lekesiz, bensiz, mimik çizgisiz robotik yüzler; günlük hayattan çok film setini andıran kareler; benzer renk tonları ve görseli kadar kafa patlatılmayan vasat açıklama metinleriyle gerçekliğin filtreli paralel evreni olan sosyal medyada karşımıza çıkanlar, malumun ilamı uzun bir süredir gerçeklikle bağını koparmış durumda. Dove gibi kimi markalar, bu paralel evrenin toksik güzellik standartları ile mücadele etmeyi seçerken, bazı markalar da gerçek hayatın gerçekte neye benzediğinin unutulmamasını sağlamaya çalışıyor. 

Fotoğraf makinesi markası Polaroid, gerçek hayatın gerçek manzaralarını ortaya koyan ‘Capture the Real Life‘ adlı küresel kampanyasını duyurdu. Stockholm’den İran’a 15 fotoğraf sanatçısının Polaroid fotoğraf makineleriyle çektikleri fotoğrafları kampanya mesajlarını güçlendirmesi için kullanan şirket, görseller ile gerçek hayatın dört temel özelliği arasında bağlantı kuruyor. 

Polaroid’e göre bu dört özellik şunlar: Gerçek hayat beklemek zorunda kalmaktır. Gerçek hayat kusurludur. Gerçek hayat, kontrol edemediğiniz renklerdir. Gerçek hayat bazen kendiliğinden güzeldir. Sanatçıların çalışmalarıyla kusurluluğu kutlayan marka, hayatın kontrol edilemeyen, beklemenin bir parçası olduğu, kusurlu, tahmin edilemez ancak olduğu gibi güzel yanına dikkat çekiyor. Kampanya görsellerine aşağıda göz atabilir, detaylarına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Görseller: Polaroid