Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Polaroid OneStep SX-70

LEGO’dan Polaroid OneStep SX-70

"Polaroid OneStep SX-70" gerçek fotoğraflar çekemese de hareketli mekanik parçalarıyla LEGO tutkunlarına, nostaljik Polaroid deneyimini yaşatıyor.

LEGO ve Polaroid; 70’lere damgasını vuran şipşak fotoğraf makinesini, eğlenceli ve karmaşık bir set olan Polaroid OneStep SX-70 Camera ile günümüze taşıdı. Setle inşa edilebilen analog versiyon, gerçek fotoğraflar çekemese de birçok fonksiyonel parçaya sahip. Örneğin; çalışan bir vizöre ve hareketli pozlama kadranı var. Ayrıca Polaroid makinelerin üzerindeki efsanevi renk spektrumu da aynen LEGO versiyona taşınmış. Dolayısıyla klasik Polaroid makinenin imza niteliğindeki birçok özelliğini eksiksiz bir şekilde yansıtıyor.

LEGO: “Fotoğrafçıların favori ‘fotoğraf çekmeyen makinesi'”

Sette, LEGO tarzında “çizilmiş” üç fotoğrafı saklayabileceğiniz bir Polaroid Time-Zero Land Film bulunuyor. Bunların arasında Polaroid’in kurucu ortağı ve Polaroid Land kamerasının mucidi Edwin H. Land’in LEGO tarzında bir portresi de bulunuyor. Bu illüstrasyon-fotoğraflar LEGO Polaroid makinenin içine yüklenebiliyor. Kırmızı deklanşör düğmesine bastığınızda tıpkı gerçek bir Polaroid fotoğraf gibi makineden çıkarak nostaljik Polaroid deneyimini yaşatıyorlar.

516 parçadan oluşan setin fikir babası, LEGO hayranlarını derinden etkileyen ve LEGO’yu onu resmi bir ürüne dönüştürmeye ikna eden YouTube kanalı Minibrick Productions’tan Marc isimli LEGO tutkunu. Marc’ın projesi 2022’de LEGO Ideas’ta oylanmış ve başarıya ulaşmış. Marc, OneStep için ilham kaynağının ikonik tasarıma duyduğu hayranlık olduğunu ve konsepti Fransa’da bir tatil sırasında oluşturmaya başladığını söylemiş. Tasarımın tam olarak ortaya çıkışının bir ay sürdüğünü de eklemiş.

Polaroid OneStep SX-70, 1 Ocak’ta 79,99 dolar fiyatla piyasaya sürüldü.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LEGO (@lego)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: LEGO