Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eşyalara Bir Şans Daha Ver

Eşyalara Bir Şans Daha Ver

İkinci el alışveriş sitesi Huuto, eşyaların ikinci bir şansı hakettiğini ve hızlı tüketimin gezegenimiz için iyi olmadığını hatırlatıyor.

Hatırası olan eşyalar kullanıcısının ondan kopmasını engeller. IKEA’nın New Chapter kampanyası bir anne ve kızının her ne kadar eski olsa da anısı olan eşyayla bağını duygusal bir şekilde ele alıyordu. Ancak her eşyanın bir ömrü olur ve vakti geldiğinde değiştirmek gerekir. Bu durumda eski eşyayı atmak yerine onu dönüştürmek farklı amaçlar için kullanmak mümkündür. İkinci el mobilyaları biçimsel olarak bozulmalara uğratarak sanat eserine dönüştüren Nina Saunders, eski ahşap mobilyaları kolajlayarak mimari heykellere dönüştüren Ted Lott, işlevini yitirmiş eski ahşap mobilyalara plastik protezle yeniden hayat veren Tatiane Freitas bu örnekler arasında sayılabilir.

Eşyalarını atma gezegenini koru

Finlandiya merkezli ikinci el alışveriş sitesi Huuto, Have Mercy on Our Planet kampanyasıyla eşyaların eskimediğini ve her daim kullanılabileceğini hatırlatıyor. Eski eşyalara bir şans daha verilebileceğini ve gezegenimize karşı daha saygılı olmamız gerektiğini vurguluyor. İkinci el sitesi, her zamankinden daha hızlı tüketim olan çağımızda, yeni eşya tüketimini azaltarak ve eskiyi yeniden kullanarak gezegenimizi daha iyi bir yer haline dönüştürebiliriz mesajı veriyor.

Kullanılmayan eşyalar için dramatik sonlar

Helsinki merkezli yaratıcı ajans Bob the Robot tarafından hazırlanan kampanyada mobilya, bisiklet, lamba gibi farklı eşyaların son anları dramatize ediliyor. Reklam filminde, kullanılmayan eşyalar denize atılıyor, ateşte yakılıyor, testereyle kesiliyor. Hatta işi bir adım ileriye taşıyan Bob the Robot dramatik ve absürt bir sahne yaratıyor. Lambalar ve mobilyalar bir mafya lideri tarafından kurşuna diziliyor. Bu yok edişe dur diyen ise küçük bir çocuk oluyor. Babasının eski bir koltuğu parçalamasını engelleyerek koltuğa hayatta ikinci bir şans veriyor.

Huuto, eşyaların açık arttırma sistemiyle satıldığı bir internet sitesi. Bir nevi eBay’e benzeyen bu sitede kullanıcılar ürünlere fiyat veriyor. En yüksek fiyatı veren satıcıyla iletişime geçip eşyayı alıyor. Böylelikle parçalar yeniden kullanılmak üzere yeni sahibine ulaşıyor. Huuto için hazırlanan 90 saniyelik reklam filmi üç afişle destekleniyor.

 

Künye

Müşteri: Huuto
Ajans: Bob the Robot

Görsel: Video, adsoftheworld