Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Mobilyalar Mimari Heykellere Dönüşüyor

Eski Mobilyalar Mimari Heykellere Dönüşüyor

Heykeltıraş, tasarımcı ve mucit Ted Lott, eski ahşap mobilyaları kolajlayarak mimari heykellere dönüştürüyor.

Mobilyalar kimiz zaman bir tasarım ürünü olmanın ötesine geçip etkileyici bir sanat malzemesine dönüşebiliyor. Ahşap mobilyaları geçmişteki travmalarına saygı duyarak onaran Tatiane Freitas, bu anlamda kalbimizi çalan sanatçılardandı. Mobilyaları glitch’leyen Nina Saunder ise akışkan, şişmiş ve yamulmuş koltuklarıyla dikkat çekmişti. Heykeltıraş, tasarımcı ve mucit Ted Lott ise sandalyeler ağırlıkta olmak üzere geleneksel ahşap mobilyaları mimari heykellere dönüştürüyor.

View this post on Instagram

Excellent news this week. Carpenter Gothic #2 has been accepted into the collection of the Museum of Art & Design! As a promised gift to the museum, It will live for the time being in the collection it now calls home, and will move to the museum when they are ready to part with it. So honored to be a part of this amazing institution. Many thanks to all those whose help and guidance has made this possible!! . . #designer #furniture #architecture #woodworking #contemporarycraft #artist #lightingdesign #designbuild #carpentergothic #tedlott #craftsman #designbuild #museumofartanddesign #upcycle #cabinetry #artistsoninstagram #architectonic #museumcollection #curator #designcurator #handmade #interiordesign #interiordesigner #moderndesign #contemporarydesign

A post shared by Ted Lott (@tedworks) on

Ted Lott ileri dönüşümden faydalanarak modern mimarinin özüne iniyor

Ted Lott sandalyelerin yanı sıra eski koltuklara, dolaplara, taburelere, aydınlatma objelerine ve bavullara mimari model görünümü kazandırıyor. Sanatçı, insanlığın temel ihtiyaçlarından biri olan barınmaya odaklanarak endüstriyel devrimin etkisi altındaki farklı barınma yöntemlerini araştırıyor. Lott, dış cephe kaplamaları ve boya gibi dekoratif unsur dayatmalarını devreden çıkarıyor, küçük ölçekli modelleriyle modern mimarinin özüne iniyor. Bu mimari modelleri bol süslü klasik mobilyalarla inşa etmesi, çalışmalarına ilginç bir estetik kazandırıyor. Modellerin içine ışık ekleyerek içlerinde yaşayan biri varmış hissi yaratıyor. Lott, buluntu mobilyaları şerit testereyle keserek parçalarına ayırıyor.

Ted Lott’ın çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Ted Lott

Ted Lott Ted Lott Ted Lott

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.