Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Under Armour’dan 3B Baskıyla Kişiselleştirilebilir Tabanlı Spor Ayakkabı

Under Armour’dan 3B Baskıyla Kişiselleştirilebilir Tabanlı Spor Ayakkabı

Spor ayakkabı markalarının yeni yarış alanı olan 3b baskı dünyasına Under Armour da giriş yaptı.

Geleneksel ile modern olarak iki segmente ayrılan üretim maliyetlerine göre analiz ederek geleceği şekillendirme sürecinde spor ayakkabı markaları 3B baskı teknolojilerinden erken dönemde faydalanan isimler olmak için adeta büyük bir yarış veriyor. Kickstarter’da fonlanan JS Shoe gibi bağımsız projelerin yanı sıra New Balance, Adidas ve United Nude gibi dev markalar 3B baskıyla ayakkabı üretiminin metodolojisini oturtmaya çalışıyor.

3B yazıcıyla üretim yapan isimler arasına Mart başında duyurduğu tasarımıyla Under Armour da giriyor. Mart içinde Türkiye’deki ilk mağazasını da açan Under Armour, Architech isimli tasarımıyla boy gösterdi. Atletleri hedef alarak geliştirilen ve her sporcunun kendisine özel, kişiselleştirebildiği bir ayakkabı tasarımı sunan Under Armour, Architech ile deneysel bir sürecin ve geleceğin spor ayakkabılarının temelini attığını iddia ediyor.

İster giriş seviyesi bir bir spor ayakkabı olsun ister son moda, yüksek fiyat etiketli bir Yeezy Boost olsun spor ayakkabıların üretim aşamaları ve teknikleri geçmişten günümüze büyük bir değişim yaşamadık. Kalıp kesimler, birleştirme aşaması ve son kullanıcıya ulaşma yolculuğu hemen her markanın aynı. Under Armour ise Architech ile bu döngünün kırılması için 3B baskıyı kendi menfaatine kullanabileceğini iddia ediyor ve hatta bu projede Autodesk ile birlikte geliştirmeler yapıyor.

 

Görsel: Under Armour